CHP Gaziantep İl Başkanlığı, seçim öncesinde il yöneticileri, İlçe Başkanları ve İlçe Yöneticilerine yönelik sandık eğitimlerine başladı. Sandık kurullarında oturacak kurul üyesi ve müşahitlere yönelik olarak 9 ilçede başlanan eğitimlerde hukuki haklardan sandık kurullarının oluşma esaslarına kadar teknik bilgilerin yer aldığı sandık güvenliğini önceleyen tüm bilgiler kurul üyelerine titizlikle anlatılıyor.

WhatsApp Image 2023-03-27 at 12.27.08

"Tüm oylarımıza sahip çıkacağız "

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, başlanan eğitimlere ilişkin, " Geçmiş seçimlerde yaşanan sandık güvenliğine ilişkin olumsuz olayların bu seçimde yaşanmaması adına sandık eğitimlerine start verdik. Sandık başında görev alacak sandık görevlileri, sandık kurulu üyeleri, müşahitler ile il yöneticileri ve ilçe başkanlarımıza CHP Parti Okulu Eğitmenleri tarafından eğitimler veriyoruz. Sandıkta tüm oylarımıza sahip çıkacağız" açıklamalarında bulundu.

"Sandık güvenliğini sağlayacağız"

CHP Gaziantep İl Bilişim Sekreteri ve Parti Okulu Eğitmeni Umut Can Kadaş, verdikleri eğitimlere yönelik yaptığı açıklamada, "Geçmiş dönemde karşılaştığımız sandık kurulu sorunlarından tutalım da trafoya giren kedilere kadar nasıl önlem alınabileceğini bilen binlerce sandık kurulu üyemiz oluşacak. Sandık kurulu üyelerinden müşahitlere, müşahitlerden okul sorumlusu ve okul bilişim sorumlularına kadar 9 ilçemizde her noktada güvenliği sağlamak adına büyük görev üstlenmiş büyük bir aile olacağız" ifadelerine yer verdi.