CHP (Cumhuriyet Halk Partisi ) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar bu yıl 21-29 Mayıs Pazar günü Gaziantep OFM’de düzenlenen kitap fuarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan promosyon çeklerinin öğrencilere dağıtılmadığını ve bazı yayınevlerine doğrudan peşkeş çekildiğini açıkladı. CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında 21.200 adet promosyon çekinin fuarın son günü olan 29 mayıs günü kullanıldığını ve o gün yalnızca iki yayınevinden alışveriş yapıldığını iddia ederken ayrıca tüm hafta boyunca kullanılan çek sayısından daha fazla çekin  de pazar günü adı geçen iki yayınevinden alışverişte kullanıldığını bu çeklerin toplam bedelinin 636.000 TL civarında olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle;

ÖĞRENCİLERE DAĞITILMASI GEREKEN ÇEKLER KİMLER TARAFINDAN İÇ EDİLDİ?
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği 21-29 Mayıs tarihleri arasında OFM'de bir kitap fuarı düzenlemişti. Bakın bu kitap fuarı ile öğrencilerimize dağıtılması gereken çekler kimler tarafından nasıl peşkeş çekildi, iç edildi.
 
DAĞITILAN 40.000 CİVARINDA ÇEKİN 21.200 ADEDİ 29 MAYIS PAZAR GÜNÜ KULLANILMIŞ. AYNI BAŞKA HİÇBİR YAYINEVİNDEN ÇEK İLE ALIŞVERİŞ YAPILMAMIŞ!
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrencilerimizin kitap alabilmesi için 30 TL değerinde 40 bin adet kitap çekini öğrenci kardeşlerimize dağıtıldığını açıklamıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan çeklerin 21.200 adedi fuarın son günü olan 29 mayıs 2022 pazar günü Günışığı Yayınevi ve Redhouse Yayınevinden çek ile kitap alınmış. Aynı gün öğrencilerimiz bu iki yayınevi dışında hiçbir yayınevinden kitap almamış.
 

7c30dc23-f537-4962-ad04-6d16956d5f4f


EN ÇOK ALIŞVERİŞ YAPILAN 3. YAYINEVİ DAİRE BAŞKANI ZEKERİYA EFİLOĞLU’NUN SAHİBİ OLDUĞU HAYAT YAYINEVİ.
 
21-29 Mayıs Tarihleri aralığında düzenlenen kitap fuarında çekler ile en çok kitap alınan 3. Yayınevi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu'nun sahibi olduğu Hayat Yayınevi.Peki kitap çekleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde hangi daire başkanlığı tarafından dağıtıldı? Cevap; Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı.
 
SİZDE ALLAH KORKUSU YOK MU?
 
Kitap alabilecek maddi gücü bulunmayan çocuklarımızın kitap alabilmesi için organizasyon düzenleyip bu organizasyon ile çocuklarımızın hakkı olan çekleri peşkeş çekmek yetim hakkı değilse nedir? Sizde Allah korkusu yok mu?
 
İKİ YAYINEVİNE PEŞKEŞ ÇEKİLEN ÇEKLERİN TOPLAM BEDELİ 636.000 TL.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından dağıtılması gerektiği halde dağıtılmayan 21.200 adet kitap çekinin toplam bedeli 636.000 TL Gaziantep’in gariban çocuklarının 636.000 TL kitap parası yandaşlara peşkeş çekilip, iç edilmiş. Çocukların okuyacağı kitaba el uzatmaktan imtina etmeyen bu kişiler görevinden derhal uzaklaştırılmalı!