CHP Gaziantep’te Meclis Üyesi Aday Listeleri ile ilgili kriz büyüdü. Edinilen bilgilere göre, CHP İl ve İlçe Başkanlıkları tarafından hazırlanan meclis üyesi aday listeleri partiyi birbirine kattı.

GAİB Heyetinden Fatma Şahin'e Ziyaret! Neler Konuşuldu? GAİB Heyetinden Fatma Şahin'e Ziyaret! Neler Konuşuldu?


CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, örgüt iradesi ile hazırlanan listelerde kota ve kontenjan kullanılmaması talebinden geri adım atmazken, Şahinbey’de ön seçim sonuçları büyük oranda uygulandı.


Şehitkamil’de ise ön seçimde çıkan sonuçlara rağmen listenin ön sıralarına bazı isimler yazıldı. Genel merkez ile gün boyu liste krizi üzerine görüş alışverişinde bulunulsa da, bir sonuç alınamadı. 

Reisoğlu sözünden dönmedi.

CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, daha önce verdiği demeçlerde meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmemesi halinde görevden ayrılacağını açıklamıştı. Reisoğlu, verdiği sözden geri dönmedi ve ön seçim sonuçlarının uygulanmaması nedeniyle görevinden ayrılma kararı aldı. Gün boyunca genel merkez ve GİK üyelerinin yoğun baskısına rağmen kararından dönmeyen Reisoğlu’nun, istifa kararını yarın kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.