Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, seçimin 2. turuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, katıldığı canlı yayında ikinci turun daha kolay geçeceğini söyledi. Kalın, 'Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum' dedi. 'Sinan Oğan'la görüşme olacak mı?' sorusunu yanıtlayan Kalın, "Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Kalın şunları söyledi:

"Ekranlarda bağırıp çağırmak yerine gücünüz varsa seçmeni ikna etmeye çalışırsınız. Millet İttifakı'nın sözcüsü konumunda olan siyasiler, gazeteciler o gece öyle bir tavır ve tutum içerisinde olanlar sosyal medyada kendilerini gülünç durumuna düşürdüler. Bunlar üzücü. Her Seçim ortamında ben anlayabiliyorum ama makul olan ortadan kaldırmamak gerekiyor.

'Millet Ve Cumhur İttifakı'nın İtiraz Ettiği Yerler Ortada'

İkinci tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkının kapanacağını düşünmüyorum. Elbette Millet ve Cumhur İttifakı'nın itiraz ettiği yerler ortada. Ama fark o kadar büyük ki meşruiyeti sorgulanamaz. Yaklaşık 5 puanlık fark var. Keşke böyle tutumlar içerisine girmeselerdi. Bunun yerine daha gerçekçi tutum içerisinde olmalıydılar."

Sinan Oğan'la Görüşme Olacak Mı?

Kalın şöyle devam etti:

"Sinan Bey'in aldığı oy kıymetli. Seçmenimizin %5.2 si Sinan Oğan'a verdi. Ortada yeni bir dinamik var. Sinan Bey'in geldiği siyasi geleneğe baktığınızda pozisyon olarak Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu biliyorum. Kendisiyle şahsi tanışıklığım da vardır. Güzel de bir kampanya yaptı. Kendi tezlerini dile getirdi. Terörle mücadele ve sığınmacılar gibi. Devletin beraberliği açısından terör gruplarına karşı tavrını açık bir şekilde gördük."