Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kurdukları sahra hastanesinde depremzede bir aileden Türkçe ve Japonca "Teşekkür ederiz" yazılı notu alan Japon ekibi duygulandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde zarar gören Oğuzeli Devlet Hastanesi tahliye edildi. Oğuzeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçici olarak "hastane"ye çevrildi. Söz konusu okulun bahçesine ise Japon ekibi tarafından sahra hastanesi kuruldu.

İçerisinde çeşitli operasyonlar ve tahlillerin yapılabileceği sahra hastanesinde 70 sağlık görevlisi hizmet veriyor.

Depremzede bir aile, Japon ekibe Türkçe ve Japonca "Teşekkür ederiz" yazılı kağıt verdi.

"Akif", "Bilal" ve "Anim" adlı çocukların isimleri ile kelebek, kalp ve çiçek figürleri olan not, Japon ekibi duygulandırdı.

Japon Sağlık Timi Başkanı Takeshi Ishihara, AA muhabirine, Türkiye'den talep geldikten sonra ilk olarak arama kurtarma ekibinin, daha sonra ise kendilerinin bölgeye geldiğini söyledi.

Kurdukları hastanede depremzedelere hizmet ettiklerini belirten Takeshi Ishihara, ekibin tecrübeli ve kaliteli olduğunu dile getirdi.

Türk yetkililer ile yakın temas içinde olduklarını anlatan Takeshi Ishihara, "Oğuzeli Devlet Hastanesi ile yakın temas halindeyiz. Hastane tam kapasite faaliyet gösteremediği için bizim bakamadığımıza onlar, onların bakamadığına bizler bakıyoruz. Burada hem normal hem de depremzede yaralılara bakıyoruz. ilk kez Japonya'dan bir tesis getirdik ve burada kurduk. Burada operasyon yapmakta mümkün." diye konuştu.

- "Biz yardım etmek için buraya geldik ama yerli halktan yardım alıyoruz"

Takeshi Ishihara, uzun yıllar Türkiye'de kaldığını ve Türk halkını çok sevdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ben buraya geldiğim andan itibaren insanların bize sevgisini hissediyorum. Ben uzun zaman Türkiye'de görev yaptım. Biz yardım etmek için buraya geldik ama yerli halktan yardım alıyoruz. Bize çay veriyorlar, yemek veriyorlar, bizi sürekli desteklemeye çalışıyorlar. Biz destek için geldik ama sadece hasta doktor ilişkisi için değil, insan ilişkisi için de geldik. Burada heyet olarak elimizden geleni yapacağız."

Deprem bölgesini gezdiğini ve çok üzüldüğünü anlatan Takeshi Ishihara, şöyle devam etti:

"İslahiye ve Nurdağı ilçesini gezdim, oradaki durumu gördüm ve çok üzüldüm. Orada çok zor durumda olan vatandaşların olduğunu biliyoruz. Bunun için el uzatmaya çalışıyoruz. Doğal afeti önlemek mümkün değil ama bundan sonra yapmamız gereken gerekli tedbirleri almaktır."

- "Teşekkür alınca çok duygulandım"

Takeshi Ishihara, Oğuzeli halkının her fırsatta kendilerine teşekkür ettiğini ve durumdan çok duygulandığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz yukarıda bir çadır kurduk ve orada oturuyoruz. Depremzede bir aile var. Anne ve 3 çocuk geldi, bize Japonca ve Türkçe bir kağıda 'teşekkür ederiz' diye yazmışlar. Bunu bize gösterdiler. Çok duygulandım. Biz teşekkür almak için gelmedik ama bu içten gelen manevi bir şey. Aslında destek vermek için geldik, teşekkür alınca çok duygulandım."

- "Bu millet onların bu fedakarlığını unutmayacak"

Oğuzeli Devlet Hastanesi Diş Hekimi Zelihe Sena Taşdelen ise sahra hastanesinden Japon meslektaşlarıyla vatandaşa hizmet ettiklerini söyledi.

Zor zamanlardan geçtiklerini dile getiren Taşdelen, "Japon doktorlara gerçekten çok teşekkür ederiz. Çok özveriyle çalışıyorlar. Oldukça yardımsever ve fedakarlar. Çok uzaktan gelmelerine rağmen şu an bizimle omuz omuzalar, acımızı paylaşıyorlar. Çok çok teşekkür ederim. Bu millet onların bu fedakarlığını unutmayacak." diye konuştu.