Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremle sarsıldı.

Asrın afeti toplamda 11 ilde hissedildi ve çok sayıda yıkımlara neden oldu.

45 binin üzerinde can kaybının ve çok sayıda yaralının olduğunu afette, yaralar da sarılmaya başlandı.

Enkaza dönen afet bölgelerinde, depremzedeler için yaşam koşulları oluşturulurken, çadır kentler, konteyner kurulumları için de harekete geçildi.

Bu kapsamda sahada hummalı çalışmalar başlatıldı.

Bakan Kurum koordine ediyor

Depremden en çok etkilenen illerden biri de Gaziantep olmuştu.

Deprem  nedeniyle bakanlar, görevlendirildikleri afet bölgelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürerek hasar tespit çalışmalarını koordine ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Gaziantep'te çalışmaları yakından takip ederek bölgenin kısa sürede iyileşmesi için mücadele ediyor.

Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor

İş makineleri hasarlı binalara girdi

Kentte büyük yıkımların olduğu Nurdağı ilçesinde ekipler canla başla çalışıyor.

ilçede ilk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina tespit edildi.

Bölgede 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

Ekipler, yıkılma tehlikesi bulunan ve acil yıkılma kararı alınan binaları iş makineleri yardımıyla kontrollü bir şekilde yıkıyor. 

Günde 5 bin metrekare yapı yıkılıyor

4'ü uzun erişimli makas olmak üzere 40 iş makinesi ve 70 kamyonla 7269 sayılı Kanun kapsamında hukuki süreçleri tamamladıktan sonra acil yıkım kararı verilen binaların yıkımı ve enkazının kaldırılması çalışmaları sürüyor.

Çevre güvenliği alarak yıkım işlemlerini yapan ekipler, günlük ortalama 5 bin metrekare yapının yıkımını gerçekleştiriyor.

Enkazların taşındığı alanlarda ise jandarma ekipleri 24 saat güvenlik önemli alıyor.

Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor Depremin vurduğu Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binalar yıkılıyor