REFORM HABER ÖZEL - Ticaret Bakanlığının destekleriyle, TİM koordinasyonunda, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimizce gerçekleştirilen Doku Kumaş Tasarım Yarışması organizasyonu, Zeugma Antik Kent’te yapıldı.

3bdb5c5e-04a2-4de9-b624-7d9b8b1bca15

TİM Başkan Vekili, Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci,  ''Uzun zamandır büyük bir emek ve özveriyle çalıştığımız gün için büyük finali geride bıraktık. Zeugma Antik Kenti’nin büyülü atmosferinde gerçekleştirdiğimiz Doku Kumaş Tasarım Yarışması Final Gecesi organizasyonumuz, tüm heyecanı ve olağanüstü atmosferi ile Zeugma Antik Kent’te gerçekleştirildi'' dedi.

Tanem Sivar’ın sunumuyla renklenen final gecesine bürokrasiden, iş dünyasından ve sanat camiasından birçok önemli isimler büyük ilgi gösterdi.

Kileci, sosoyal medya hesabından yapyığı paylaşımında, ''Jürimiz karar verirken bir hayli zorlandığı başvurular arasından bu yıl 30 tasarımcımız Dokuma, Baskı ve Örme kategorilerinde finale kaldı. Ama yine söylüyorum hep de söyleyeceğim bu güzel yarışmanın kaybedeni yok.

Doku Stratejik Danışmanımız Aslı Filinta ve Yarışma Mentörümüz Sultan Gadimbayli’nin kıymetli çalışmalarıyla hayat bulan kumaşlarımız podyumda inanılmaz bir atmosferde sergilendi. '' ifadelerine yer verdi.

43043ce5-95c4-4803-99e5-1b330bcbd45c

Kileci, Finalistlerin heyecanını paylaşan ve bizleri yalnız bırakmayan TİM Başkanımız Sn. Mustafa Gültepe’ye ve bu özel final gecemizde yanımızda olan tüm değerli katılımcılara, jürilerimize, en büyük destekçim olan aileme ve emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Fikret Kileci, Ayrıca organizasyon sürecinde desteklerini esirgemeyen Gaziantep Valisi Davut Gül, ve  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarına da GAİB adına teşekkür etti.

ad1ef2a6-3986-4d46-9d63-b1bdecc37ea1

Başkan Kileci, şunları kaydetti:

''Öncelikle ilk günden bu yana heyecanlarına tanık olduğumuz tüm finalistlerimizi tebrik ediyorum. Onların hepsi benim gözümde birinci. Ve tabii ki bu özel organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan tüm değerli katılımcılara, jürilerimize, destekçilerimize ve emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum. Son olarak söylemek isterim ki uğruna çok mesailer harcadığım yarışmamız uğruna; eşimin ve çocuklarımın gösterdiği anlayış ve destek için onlara teşekkürü borç bilirim. 

Seneye yine akıllarda iz bırakacak bir DOKU serüveniyle ve kahramanlarıyla görüşmek dileğiyle. #doku #dokusundasanatvar.'' 

FekLeXmXkAAsXCy

FelASQoWQAErk1X

FekLeXWWAAAqRjM-1KİMLER KAZANDI

Yarışmada  bu sene ödüller kategoriler şeklinde verildi.

Kategoriye göre kazananları ise şu şekilde:

▶️“BASKI”:
1.Şeyma Bayram
2.Burcu Atay
3.Esra Eren
4.Gökhan Gökgöz
5.Fatma Şimşek Kuşçu

▶️"ÖRME”: 
1.Nigar Demirtay
2.Gizem Yılmaz
3.Damla Çarkçı
4.Burcu Güneş
5.Ela Özbakan

▶️"DOKUMA”:
1.İrem Zeynep Gültekin
2.Elif Demirbilek
3.Gökhan Gökgöz
4.Cansu Nur Aycan
5.Şevval Mert

415ef301-ff37-4a49-a809-24e46337a8e8

Ayrıca, bu yıl ilk kez verilen “Tekstilde Sürdürülebilir Geleceği Tasarlamak Özel Ödülü”nü yarışmacı  Elif Demirbilek, “İSTİLA” temalı eseriyle kazandı.