REFORM HABER - GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde yapılan mezuniyet töreninde konuşan GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur Gerek, insan hayatındaki özel günlerden birisi olan üniversite mezuniyet töreninin, eğitim hayatının sonu aynı zamanda meslek hayatının da başlangıcı niteliğinde olduğunu belirterek, “Sizler artık müzik alanında ülkemize hizmet edecek olan meslektaşlarımız oldunuz. Bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik eder, hayatınızın hep böyle önemli başarılarla dolu olmasını dilerim” dedi.


"1594 mezunumuz var"

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının 1987 yılında Türkiye’nin 3. Türk müziği konservatuvarı olarak kurulduğunu söyleyen Doç. Dr. Gerek, “Okulumuz geçen bu 34 yıllık süreç içerisinde, müzik bilimleri alanında özellikle de Türk müziği özelinde uzmanlaşan sanatçılar, öğretmenler ve bilim insanları yetiştirmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bugün diplomalarını alacak olan mezunlarımızla birlikte toplam mezun sayımız bin 594’e ulaştı. Bu kurumsal manada önemli bir
başarı” diye konuştu. Doç. Dr. Gerek konuşmasını devamında şunları söyledi: “Bugün burada toplanmamıza sebep teşkil eden başarının mimarı siz sevgili mezunlarımız, başarınızla ne kadar övünürseniz hakkınızdır. Bu güzel evlatları yetiştiren kıymetli velilerimiz, sizler de hem kendinizle hem de evlatlarınızla ne kadar gurur duyarsanız hakkınızdır. Saygıdeğer hocalarım, sizlere de emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili mezunlar, sizi tekrar canı gönülden tebrik ediyor, en kalbi duygularımla, sevgiyle ve muhabbetle uğurluyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”


"Kültürümüzün birer elçisi olacağız"

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Fakülte Birincisi Nesim Ay ise, konservatuar okumanın ayrıcalığına eriştiği için diğer tüm arkadaşları gibi heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, “Gaziantep Üniversitesi TMDK’nda 4 yıllık lisans eğitimi boyunca, bilgi ve becerinin yanı sıra katılımcı, araştırmacı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerler katan mesleki açıdan donanım kazandıran bir süreçten geçtik. Değişime açık ama geleneğe bağlı bu eğitim ile beraber kimimiz eğitimci, kimimiz akademisyen, kimimiz sanatçı kimliği ile hayatına devam edecek ve kültürümüzün birer elçisi olacaktır” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları sonrasında Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı birincisi Nesim Ay’a Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Zinnur Gerek, ikinci Yusuf Yegül’e Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yusuf Özbaş ve üçüncü Fatih Çetinkaya’ya Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Adil Çete tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Türk Müziği Bölümü, Ses Eğitimi Bölümü ve Türk Halk Oyunları Bölümünde dereceye giren öğrenciler ile mezun öğrencilere belge ve diplomalarının takdim edildiği tören öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla sona erdi.