REFORM HABER- 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından birçok okulda sorunlar devam ediyor. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri servis bulamadıkları için okula gidemediklerini dile getirdi.

“Köyümüzden birçok öğrenci aynı sorunu yaşıyor”

Oğuzeli Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gülsüm Taş, 2 haftadır servis olmadığı için okula gidemediklerini ifade etti. Taş,  “Pandemi döneminde yeterince geri kaldık zaten. Devamsızlık sorun değil ama derslerden geri kalıyoruz. Köyümüzden birçok öğrenci aynı sorunu yaşıyor. Oğuzeli’ne giden otobüs olmadığı için otobüsle de gidemiyoruz. Otostop çekip giden var okula gelirken de onca yolu yürüyüp geri gelen var. Öğretmenlere soruyoruz onlarda bilmiyorlar. Bazı öğrenciler ise, Oğuzeli'ne işe giden varsa onlarla gidiyorlar 2 haftadır böyle durum ne zaman çözüleceği belli değil” diye konuştu.

“Servisler okul kapanır diye ihaleye girmiyorlarmış”

Reform Haber’e konuşan bir öğrenci velisi, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. Veli, “2 haftadır sorun çözülür diye bekledik ama çözülmedi. Kızım ve köyden birçok öğrenci okula gidemiyor, derslerden geri kalıyorlar. En sonunda ben de müdürle konuşmaya gittim onlar da servisin ne zaman geleceğini bilmiyorlar. Dediklerine göre ihale açılmış ama katılan yokmuş. Servisler okul kapanır diye ihaleye girmiyorlarmış. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yaptık dönüş olmadı” şeklinde konuştu.

Reformhaber.com’un ulaştığı okul yöneticileri ise, servis sorunundan ötürü okulu bir düzene sokamadıklarını söylediler. Okul yöneticileri şunları belirtti: “İlçe Eğitim Müdürlüğü iki defa ihale açtı ama katılan olmadı. Konu hakkında bizimde pek bilgimiz yok. Öğrencilerimizin çoğu okula gelemiyor mağdur oluyorlar."

Farklı köylerden öğrenciler de aynı sorunu yaşıyor

Okula farklı köylerden taşımalı olarak gelen öğrencilerin de benzer sorunları yaşadığı öğrenildi. Servis sorununun ne zaman çözüleceği belirsizliğini koruyor.

Valilik: Bazı hatlara henüz istekli çıkmadığı için ihale süreci devam etmektedir

Gaziantep Valiliği ise söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, Temel eğitim öğrencilerinin taşınması amacıyla 04.08.2021'de birkaç hat birleşimi için yapılan açık ihaleye teklif verilememesi üzerine 08.09.2021'de pazarlık usulüyle ihaleye çıkılmış, 7 kısma teklif verilmiş ancak teklifi veren firma sözleşmeyle ilgili gerekli şartları gerçekleştiremeyeceğini beyan etmiştir. Teklif veren ikinci istekliye 3 kısım verilip sözleşme imzalanmıştır. Teklif verilmeyen 5 hat için pazarlık usulüyle tekrar ihaleye çıkılmış ve bir istekli ihaleye katılmış fakat yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verdiğinden dolayı elenmiştir. Ortaöğretim öğrencilerinin taşınması için 58 hat üzerinden ihale gerçekleşmiştir, 13 hat ihalesi sonuçlanmış, 45 hat için teklif verilmemiştir. Özel eğitim öğrencileri için 3 hat üzerinden ihaleye çıkılmış, ihale süreci tamamlanarak taşıma işlemleri gerçekleşmiştir. Temel Eğitim, Orta Öğretim, PİKTES taşıması için 06.09.2021'de ayrı ayrı doğrudan temin yöntemiyle ihaleye çıkılmış, 13 firmaya davetiye gönderilmiş ve teklif veren istekli olmamıştır. Öğrencilerin okullarına ulaştırılması amacıyla Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ihalelerle ilgili hazırlıklar zamanında tamamlanmış, firmalara duyurulmuş ve ihale işlemi ilgili mevzuata göre gerçekleştirilmiştir. Ancak bazı hatlara henüz istekli çıkmadığı için ihale süreci devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Elif TAŞ