3600 ek gösterge ile ilgili gelen açıklamalar süreçteki son durumu gösterdi. Çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamalarda bu kez tarih verildi. İşte o açıklamalar ve gösterge kapsamına girenler…

İşte maaş hesaplama formülü

3600 ek göstergede son durum nedir?

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 3600 ek göstergenin kapsamına ilişkin çalışmayı başlatmak için bakanlıkla mutabakata vardıklarını belirterek, "Buna ilişkin startı kasım ayı içinde vereceğiz" dedi. 3600 ek gösterge teklifinin kendilerine ait olduğunu dile getiren Yalçın, "Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız" diye konuştu.

Son dakika haberler: Kabine'de kritik gündem, kritik kararlar! Gözler  Başkan Erdoğan'da olacak - En güncel son dakika haberleri - Son Dakika  Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 Ekim’de yaptığı açıklamasında “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefet partisi lideri 'Bu sözü biz verdik falan' Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız. Bizim için aslolan öğretmenlerimizin huzuru, refahı ve motivasyonudur.” ifadelerine yer verdi.

En düşük memur maaşı 4 bin 500 lira oldu

3600 ek gösterge nedir, ne işe yarar?

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylıkları ile emekli olurken alacakları emeklilik tazminatının hesaplanmasında çeşitli göstergeler kullanılıyor. Bu göstergeler ise hesaplamayı dolayısıyla da maaşı ve tazminatı otomatik olarak etkiliyor. Ek göstergenin 2200’lerden 3600’lere çıkması durumunda sadece emeklilik tazminatında 20 bin liraya yakın bir artış bekleniyor. Aynı zamanda emekli maaşında da artış olacak.

Memur zamları yapılmadan eridi

3600 ek gösterge ne zaman çıkar?

Çalışmaların tamamlanmasının ardından gözler Meclis’te olacak. Konu Meclis’ten de geçerse bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına gidecek. Ardından Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşmış olacak. Ancak öncelikli olarak çalışmaların tamamlaması gerekiyor.

Bu kapsamda 2022 sonunda ek göstergenin yasalaşması bekleniyor.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte kalem kalem memur maaş  hesaplaması - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Ek gösterge kimleri kapsıyor?

Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.