Türkiye dahil 90’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), dünya genelinde göçün sınır yönetimi, geri dönüşler, iltica prosedürleri, insan kaçakçılığıyla mücadele ve uyum gibi alanlarında çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ICMPD’nin hayata geçirdiği ENHANCER (Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi) projesi kapsamında; öncelikli olarak sosyal uyum ve uzun soluklu geçim kaynakları sağlamak için girişimciliği desteklemeye yönelik hibe programları başlatıldı. 

Proje; Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyelilerin ev sahibi Türk toplumuyla birlikte girişimcilik ekosistemine dahil olmasını ve sürdürülebilir geçim kaynaklarına erişimini hedefliyor. Kuruluş bu çerçevede Temmuz 2021 tarihinde; ‘Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’, ‘Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı’ ve ‘İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı’ olmak üzere, toplam 10 milyon 150 bin avroluk üç hibe programı duyurmuştu.

Avro, 10 TL'nin altını gördü! İşte piyasalarda son durum

11 şehre 3 milyon avroluk hibe

Bu programlardan biri olan ‘Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı’nın son başvuru tarihi uzatıldı. Program için 29 Ekim 2021’e kadar proje başvuruları yapılabilecek.