SSK ile Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis'ten geçti. Zam miktarları memur ve SSK, Bağkur emeklileri için % 49.25 ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7500 TL'den 10 bin liraya çıkarıldı. Ek zamlı maaşlar hesaplara yansımadan seçim öncesi kulisler tekrar canlandı.

"SEÇİMDEN ÖNCE EN DÜŞÜK MAAŞIN 14-17 BİN LİRA ARASINA ÇIKARILACAĞI KONUŞULUYOR"

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetigüleç, Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı, emeklilerin bekletilerinin devam ettiğini belirterek "Seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor" bilgisini paylaştı.

Emekli maaşıyla ilgili bomba kulis: Seçim öncesi 17 bin TL'ye çıkabilir - Resim: 3

EMEKLİ MAAŞI İÇİN BOMBA İDDİA

Seçim öncesi 4 bin TL seyyanen zam iddiası pek çok kez dillendirilirken bir iddia da en düşük emekli maaşı için geldi.

Çetigüleç Kısa Dalga'da kaleme aldığı yazısında, "Peki Ankara kulislerinde ne konuşuluyor? 'Emekli Yılı' sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor." ifadesini kullandı.

"ZATEN BU KADAR AĞIR BİR TABLO İÇERİSİNDE YER ALAN EMEKLİLERİ 10 BİN LİRA MAAŞLA SEÇİME GÖTÜRMEK HÜKÜMET İÇİN DE ÇOK AKILCI BİR STRATEJİ DEĞİL"

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan da zam oranını yüzde 49'a çıkarmakla beklentilerin bitmediğini söylüyor. "Emekliler hiçbir dönem bu kadar yokluk çekmemişti" diyen Tan'a göre, seyyanen bir zam daha yapılabilir.