Fenerbahçe, Süper Lig'in 23. haftasında Ankaragücü'nü ağırladı.

Sarı-lacivertliler maçı 2-1 kazandı. Maçta goller; 13. dakikada Tolga Ciğerci'nin penaltısı, 20. ve 32. dakikalarda Cengiz Ünder'den geldi.

Bu sonuçla birlikte ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe, puanını 60'a yükseltti. Ankaragücü ise 28 puanda kaldı.

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

"Ferdi, Avrupa'nın her takımında üst düzey oynar"

Ferdi Kadıoğlu'na övgülerde bulunan Belözoğlu, şu sözleri sarf etti:

Net bir şekilde bizden çok daha iyi bir takım vardı karşımızda. Fazla da sözü uzatmadan söylemek lazım. Karşılık verdiğimiz 35 dakika var, istediklerimi yapan bir oyuncu grubu vardı. Fenerbahçe merkezden oynanan toplara baskı yapıyor, kazandığı topları kenara çabuk inen ve bekleriyle delici oynayan bir takım. İki tane üst düzey bekleri var. Ferdi, Avrupa'nın her takımında üst düzey Barcelona, Real Madrid'de dahi oynar.

"Fenerbahçe'nin üstün oynaması gayet doğal"

Emre Belözoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Fenerbahçe'nin kendi sahasında son 10 senenin en iyi kadrosuyla üstün oynaması gayet doğal.

"Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçen bir oyundu"

Cengiz Ünder, hakkında da konuşan Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ferdi, Mert gibi oyunculara karşı bu mesafeleri, alanları vermemek üzere plan yapmıştık. 35 dakika bunu oynadık. Ne zaman merkeze oynayıp kaptırdık, ne zaman ki Cengiz'in ayağına gelen topları kapatamadık o zaman momentum oraya geçti. Oyuncularım kendi güçlerince en iyisini yapmaya çalıştılar. Biz doğru oyunu oynamaya gayret edeceğiz. 30-35 dakikalık oyun çalıştığımız oyundu, sonrası net bir şekilde Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçen bir oyundu.

"Fenerbahçe’nin çok ciddi gücü var"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kaybettiğimiz için üzgünüm. Karşımızda çok daha iyi takım vardı. Oyuncular gösterdiğimiz plana sadık kaldılar. Ne zaman sadık kalmaktan vazgeçtiler, işimiz zora girdi. Oyuncular kendi becerilerince en iyisini yaptılar. Bence oyunun başı itibarıyla 30 dakikayı, 65-70’lere çekebilseydik farklı olurdu. Fenerbahçe’nin çok ciddi gücü var. Oyuncu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

"Buraya defans yapmaya gelmedik"

Bundan Sonra Geriye Dönüş Yok Bundan Sonra Geriye Dönüş Yok

Müsabakaya 11’de başlayan Ali Sowe ve diğer forvet oyuncularının performansıyla ilgili ise Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ali Sowe bizim için çok değerli oyuncu. Biz bir ivme yakaladık. 19 maçta 4. kez mağlup olduk. Mevcut kadro bu planları yapmaya itiyor. Ön blokta beklediğimiz performans yoktu. Buraya defans yapmaya gelmedik. Ön blok oyuncularımın performansı konuşulabilir ama yine de istek var. Bu 3 oyuncu da elinden geleni yapıyorlar. Birbirinden ayırmadan bir bütün olarak bakmamız gerekiyor.

"Lincoln ve Mert Hakan katkı verecek oyuncular"

Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan genç teknik adam, Fenerbahçeli Lincoln ve Mert Hakan Yandaş ile ilgili sorulan soruya, şu yanıtı verdi:

Bizim transfer isteğimiz var. Çok da oyuncu geldi. Buraya net katkı verecek oyuncular. Lincoln ve Mert Hakan çok fazla süre bulamayan oyuncular. Bizim takıma net katkı verecek oyuncular. Herhangi görüşmemiz olmadı. Ayın 9’una kadar süremiz var. En doğru oyuncuları içeri katabileceğimize inanıyorum.

"Bahadır’ın performansından memnunuz"

Kaleci Bahadır'ın bu akşamki performansıyla ilgili soruya ise Ankaragücü'nün teknik patronu, şunları dedi:

Bahadır, geldiğimiz günden beri çok çalışan bir oyuncu. Tek bir oyuncu olarak değerlendirmemiz lazım. Savunmamız da iyiydi. Onun iyi oynaması bizi rahatlatıyor. Hata yaptığında bunun sorumluluğu daha büyük oluyor. Oynadığı pozisyon kolay pozisyon değil. Performansından memnunuz. Daha da iyi olacağına inanıyorum.

"İlk 5'i zorlamak istiyoruz"

Süper Lig'de puan farkının yakın olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belözoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

Mevcutta teknik adamlar, kendi formasyonlarını geçirmeye çalışıyor. Oyuncu kalitesi olan takımların net üstünlüğü var. Pendikspor bile yaptığı hamlelerle 40-50 puanlara ulaşabilir. Biz iyi bir yoldayız. Aramıza katacağımız net oyuncularla ilk 5’i zorlamak istiyoruz. 8 puan fark fazla değil. Ben öne bakmak istiyorum. Mevcut gücümüzü bilerek oynamamız gerekiyor.