Gaziantep Futbol Kulübü’nün Teknik Sorumlusu Erdal Güneş, MKE Ankaragücü galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu mücadele ve istek olduğu sürece bu şehir, bu takım inşallah sıkıntılı günler yaşamayacak" dedi.

 Gaziantep FK Teknik Sorumlusu Erdal Güneş, Spor Toto Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nü 2-0 yendikleri maçta oyuncularının performansını överek, "Bugünün kahramanı futbolculardır." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, çok iyi bir takıma karşı mücadele ettiklerini dile getirdi.

Maçın psikolojik tarafının kendileri için çok daha önemli olduğunu anlatan Güneş, "Oyuncularla çok fazla çalışma şansı bulamadık. Oyuncularımızı psikolojik olarak yukarı kaldırmaya çalıştık. Sahadaki performansımız da bunu başardığımızı gösteriyor. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum, bugünün kahramanı futbolculardır. Bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu. Sadece bir maç kazandık. Galibiyetin sevincini yaşayacağız ama sonra diğer maça hazırlanacağız. İnşallah bu takım, bu şehir sıkıntı yaşamayacak." diye konuştu.

Erdal Güneş, kendisine ne görev verilirse verilsin yapmaya hazır olduğunu anlatarak, "Gaziantep FK'nin teknik direktörü olmak herkes için onur ve gururdur. 6 yıldır antrenörlük yapıyorum burada. Her hocamızdan bir şeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Sıkışık bir periyottayız. Hedefimiz önce takımı ayağa kaldırmak, sonra da hangi görev verilirse ben hazırım." ifadelerini kullandı.

Güneş, çok ciddi taraftar desteği olan bir takıma karşı oynadıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bugün gerçekten iyi bir takıma karşı oynayacağımızın farkındaydık. Zinde bir takım, iyi bir kadroları var. Arkalarında çok ciddi bir taraftar desteği olan bir takıma karşı oynadık. Bizim için maçın psikolojik tarafı daha önemliydi. Çünkü oyuncularla çok fazla çalışma fırsatı yakalayamadık. Yapabileceğimiz tek şey oyuncuları psikolojik olarak yukarıya kaldırmaktı. Bugün de sahadaki olan aksiyonlar ve pozisyonlar bunu başardığımızı gösteriyor. Buradan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bugün kahraman onlar. Oyuncularıma, iyi bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor dedim. Eğer bulunduğumuz konumu kendinize yakıştırıyorsanız devam edelim bu şekilde ama bizim kalitemiz farklı diyorsanız o zaman reaksiyon zamanı diyerek uyardım. Sadece bir maç kazandık. Bugün bu galibiyetin sevincini hep beraber yaşayacağız ama yarın yine antrenmanımız var. Çarşamba günü Hatay ile zor bir maça çıkacağız. Bu mücadele ve istek olduğu sürece bu şehir bu takım inşallah sıkıntılı günler yaşamayacak."