Galatasaray'da oynadığı dönemde gerek oynadığı futbol gerek saha içi davranışları gerekse yaptığı kavgalarla sarı kırmızılı taraftarların gözünde ayrı bir yeri olan Brezilyalı Felipe Melo belgesel çekimi için Record ile anlaşma sağladı. Detaylar...

Melo'nun evinde çekim yapıldı

Haftalık elektronik dergi Domingo Espetacular'da  yer alan habere göre belgesel çekimlerinin  bir bölümü, Melo'nun Rio de Janeiro'daki evinde yapıldı. Ayrıca, şu anda formasını giydiği Fluminense'den görüntüler belgeselde yer alacak. 

İstanbul'de çekimler yapıldı

Fatih Terim'i çok sevdiğini her fırsatta söyleyen ve onun için "Baba" ifadesini kullanan Melo Galatasaray'la 154 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 18 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı futbolcu, 12 kez de asist yaptı. Yıl sonunda yayınlanacak belgesel için İstanbul ve Galatasaray'da da çekimler yapıldı. Ayrıca belgeselin Türkiye ve Ortadoğu ülkelerine satışı için bir ekip gönderileceği öğrenildi. 

Galatasaray'a 2013 yılında geldi, şampiyonluklar kazandı

Ağustos 2013'te Juventus'tan Galatasaray'a transfer olan Melo sarı kırmızıların unutulmaz isimleri arasında yerini aldı. Selçuk İnan'la birlikte orta sahada görev yapan Melo, kendi takım arkadaşı Elazığspor maçında kırmızı kart gören kalecinin yerine geçip penaltıyı kurtararak takımına 3 puanı getirmişti. Melo, 2011-12, 2012-13 ve 2014-15 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu kupasını kaldırdı. 2013-14 ve 2014-15 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan takımda yer aldı. Brezilyalı futbolcu, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonunda Süper Kupa sevinci yaşadı.  

Kavgaların insanı Melo

Melo, türkiye kariyerinde kavgalarıyla da çok gündem oldu. Takım arkadaşı Albert Riera'yı soyunma odasında kilitleyip dövdü. Saha ortasında Fenerbahçeli Diego ile Emre Belözoğlu ile yaşadığı tartışmalar dikkat çekti. Sahada yaptığı sert faullerle haber konusu olan Melo, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra sarı kırmızılarla ilgili paylaşımlar yapmaya devam etti.  

1629415.jpg

2010 Dünya Kupası'nda kırmızı kart görmüştü

Belgeselde, 2010 Dünya Kupası'nda Felipe Melo ve dönemin teknik direktörü Dunga arasında geçenler de yer alacak. Melo, Hollanda maçında sinirlerine hakim olamamış ve gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. Sambacılar, maçı kaybederek Dünya Kupası'na veda etmişti. O dönemki takım arkadaşı Lucio, Melo'yu sinirlerine hakim olması için defalarca uyardığını belirterek "Belki de Dünya Kupası'nı kazanamama nedenimiz o anlardı" demişti.  

İtalyan devlerinde forma giydi, Palmeiras ile iki kez Libertadores Kupası'nı aldı

Melo Galatasaray'ın yanı sıra Palmeiras, Juventus, Racing Santander, Fiorentina, Inter, Almeira, Mallorca, Flamengo, Cruzueiro, Gremio da forma giydi. Oyuncu en son 2021-22 sezonunda Fluminense ile 29 karlışlaşmaya çıktı. Melo, 2019-20 ve 2020-21 sezonunda Palmeiras formasıyla Libertadores şampiyonluğunu kazandı. (Kaynak: Ajansspor)