Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Fatma Şahin, Gaziantep’in temel sorunlarının konut, kentsel dönüşüm ve trafik olduğunu söyledi. Şahin, ulaşım, imar, deprem ve iklim master planlarına vurgu yaparak, ''Bizim gibi büyükşehirlerin en temel sorunu konut, kentsel dönüşüm ve trafik. Önce ulaşım, imar, deprem ve iklim master planı yaptık. Dördünü birden yapan bir beyanname daha görmedim. Depremden sonra 100 bin konut açığı çıktı. Trafikte Rusya ile yarışıyoruz. Rusya trafik sorununu 7 çevre bağlantısı yaparak yaparak çözdü’’ dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı Yaz aylarının gelmesiyle bacak estetiğine ilgi arttı

Başkan Fatma Şahin katıldığı programda yeni dönemde ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm, deprem, kültür ve tarım alanında yapacağı yeni projeleri tek tek anlattı.

KONUT EN TEMEL SORUN

Şehirlerin en temel sorununun konut olduğunun altını çizen Şahin, “Bu İstanbul için de geçerli. Konut, kentsel dönüşüm ve trafik. Adamın canı yanıyor. Konut üretmek lazım.Ciddi konut açığımız var. Bir taraftan TOKİ, bir taraftan Gazi konut olarak biz yaptık Bir de deprem geldi. 100 bin konut açığı çıktı. Şimdi ben adama ne anlatsam kafasında konut var. O yüzden dedim ki bu model, şu çapı genişletiyoruz. Bizim Allah'tan İstanbul'dan farklı çapı genişletecek arazimiz var. Çapı genişletiyoruz”

TRAFİK ÇOK SIKINTILI

Kentin trafik konusunda da bilgi veren Şahin, “Trafikte kişi başına düşen yoğunlukta Moskova ile yarışıyoruz. Ben bir mühendis olarak İTÜ’deki hocamın bana söylediği hep bir şey vardı. “Hiçbir şeyi düzeltemez, izlemediğin hiçbir şeyi kontrol altına alamazsın ölçümleme iste” dedi. Bende trafikte Rusya'yla yarışıyoruz dedim, Rusya 7 tane çevre yolu bağlantısı yaparak bunu çözmüş. 2003'te Ankara'ya gittik. Melih Başkan iki tane kavşak yaptı. İzzet Bey fabrikaya 1 buçuk saatte gidiyordu, 30 dakikada gitti işte Melih Başkan'ın Melih Başkanı başkan yapan şey bu. Kimse bizim babamızın oğlu değil. Yatırım yaptığınız zaman bunu çok iyi başarmak gerekiyor. O yüzden önce ulaşım Master planı yaptık Sonra imar Master planı yaptık sonra deprem Master planı yaptık. Sonra iklim Master planı yaptık vallahi billahi dördünü birden yapan ben. İstanbul Ankara ve İzmir'de dahi 2014'te yapıp da çıkan, çıktıyı bugün beyannamesine koyan kimseyi görmedim”