Fenerbahçe, 1959 öncesi kazandıkları şampiyonlukların tescilini resmen talep edilmesinin üzerinden 2 yıl geçtiğini belirten açıklama yaptı.

thumbs_b_c_56f6ecd71bed77096febba1f80154b65

Fenerbahçe, 2 yıl önce Türkiye Futbol Federasyonu’na 1959 öncesi kazandıkları şampiyonluklar ile ilgili taleplerine yönelik açıklama yaparak hatırlatma mesajı yayımladı. Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, şanlı tarihimizin yazılmasında pay sahibi olan, alın teri döken tüm efsanelerimizin emeklerine sahip çıkmak için attığımız hak arayışı adımımızın üzerinden tam 2 yıl geçti. 730 gün önce, 6 Mart 2021 tarihinde, 1959 yılı öncesinde kazandığımız ulusal şampiyonluklarımızın tescil edilerek Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarındaki şampiyonluklarımıza eklenmesi ile bundan doğan diğer taleplerimizin karşılanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığımız başvurunun son derece önem arz ettiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Kuruluş tarihi 1923 olan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bizzat ulusal statüde oynatılarak kazandığımız 9 şampiyonluğumuzun, Türk futbolu ve Cumhuriyet tarihine sahip çıkmak anlamına geldiğini, bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu’nun tarihi bir sorumluluğa sahip olduğunu hatırlatıyoruz. Kurumlarda süreklilik ve istikrar olması gerektiği gözetilerek bugün itibariyle TFF’ye görev ve sorumluluklarını son kez hatırlatmak üzere başvurumuzu yinelediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyor; Her ne şartta olursa olsun haklı davamızın takipçisi olacağımızı ve hakkımızı aynı kararlılıkla sonuna kadar aramaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

İlgililer ve tüm kamuoyu bilmelidir ki; Bu konu kişisel yorum, görüş ve önyargılarla sona erdirilemez, asırlık tarihin gerçekleri asla ve asla yok sayılamaz."