Kopenhag’a deplasmanda 1-0 yenilerek A Grubu’nda üçüncü sırada kalıp Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Galatasaray'ın yeni rakibi 18 Aralık’ta Nyon’da çekilecek kurada belli olacak. Sarı kırmızılı takım play off turunda, Avrupa Ligi’ni ikinci sırada bitiren 8 takımdan birisiyle eşleşecek. Bu 8 takım ise bugün oynanacak karşılaşmalardan sonra kesinlik kazanacak.

Gia Wo2Sw0Edl6Cvnlnuqa

Gruplarda oynanan ilk 5 maçın ardından sadece D Grubu’nun ikincisi kesinlik kazandı. Bu grupta Sporting Lizbon ikinci sırayı elde etti.

7 GRUPTA İKİNCİLİK İÇİN 15 ADAY VAR

Diğer 7 grupta ise sıralama kesinleşmedi. Bu turda Cimbom’un muhtemel rakipleri olacak takımlar şunlar:

A GRUBU: West Ham United / Freiburg
B GRUBU: Marsilya / Brighton
C GRUBU: Real Betis / Rangers / Sparta Prag
E GRUBU: Touolouse / Union Saint-Gilloise
F GRUBU: Rennes / Villarreal
G GRUBU: Slavia Prag / Roma
H GRUBU: Karabağ / Molde.

Muhtemel rakipler arasında İngiltere’den West Ham ve Brighton, İtalya’dan Roma, Fransa’dan Marsilya ve Rennes, İspanya'dan Villarreal, Almanya’dan Freiburg öne çıkan ekipler.

SON 16 TURUNDAKİ RAKİPLER GRUP BİRİNCİLERİ

Avrupa Ligi play off turunda karşılaşmalar 15-22 Şubat 2004 tarihlerinde oynanacak. Bu müsabakalarda rakibine üstünlük sağlayan ekip, son 16 turuna yükselecek. Bu kupada hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Galatasaray, ilk maçı 15 Şubat’ta sahasında oynayacak, rövanş için de 22 Şubat’ta rakibinin sahasına gidecek. Play off turunda rakibini eleyen takım, son 16 turuna adını yazdıracak ve Avrupa Ligi’ni grup aşamasında birinci sırada bitiren takımlardan birisiyle eşleşecek.