Gastronominin Başkenti Gaziantep’te, restoran ve otellerdeki ramazan ayı iftar menüleri dudak uçuklatıyor. Sosyal medyada da gündem olan iftar menüleri restoranlarda 500 TL ile 750 TL arasında değişiyor.

Jandarmadan traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi Jandarmadan traktör sürücülerine güvenli tarım eğitimi

4 KİŞİLİK AİLE 2 BİN 500 TL ÖDEYECEK!

Gastronomi alanında adı Dünya’da anılan Gaziantep’te, dışarda iftar yapmak lüks hale geldi. Yüzde yüz zamlanan iftar menülerinde her restoranlar farklı bir fiyat uyguluyor. Metropol şehirde iftar menüsü kişi başı ortalama 600 TL. Dünyanın mutfağı olarak tarif edilen Gaziantep’te iftar menülerinin de zam furyasına ayak uydurması vatandaşlardan büyük tepki topluyor. Bolluk ve bereket ayı olarak tarif edilen Ramazan ayında Gaziantep’te restoranlar ve otellerde 4 kişilik bir ailenin masrafı ortalama 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arası değişiyor. Fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar bu Ramazan ayını evde iftar açacak gibi gözüküyor.

Metropol şehrin fahiş fiyatları

GAZİANTEP’TE GELENEKLER BU YIL DEVAM EDECEK Mİ?

Gaziantep'te kale altında Ramazan ayı geleneği sahurda ciğer yemek ise fahiş fiyatlardan nasibini aldı. Gelen bu zamların ardından her sene düzenlenen gelenek devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Lezzetli seçeneklere uygun bir bütçeyle ulaşma isteğinde olanlar için oldukça çekici. Mekanın sunduğu çeşitlilik, Adana Kebap’tan Urfa Kebap’a, ciğerden tavuk şişe kadar geniş bir yelpazede kendini gösterirken Bu lezzet şöleninde fiyatlandırmalar restoranların sosyal medyada hesaplarında paylaşılmaya başladı.

RAMAZAN AYI MENÜ FİYATLARI

Adana Kebap: 250,00 TL
Urfa Kebap: 260,00 TL
Ciğer: 200,00 TL
Tavuk Şiş: 140,00 TL
Tavuk Pirzola: 130,00 TL
Tavuk Kanat: 130,00 TL
Pirzola: 350,00 TL