Gaziantep'te Detay Gazetesi'nin sahibi Mehmet Bozkurt, “yalan haberi alenen yaymak ve hakaret suçu” nedeniyle tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Detay Haber isimli gazetenin sahibi olan Mehmet Bozkurt, bir işadamı hakkında FETÖ iddiasında bulunarak itibar suikastı yaptı.

İşadamının yanı sıra bir kişi daha Bozkurt hakkında itibar suikastı iddiasıyla suç duyusunda bulundu. Dün göz atına alınan Mehmet Bozkurt, geceyi emniyette geçirdi. Bugün savcılığa çıkartılan Bozkurt, yalan haber yapmak ve yaymak, iftira atmak ve hakaret suçlarından tutuklandı.

Dün evinde arama yapılan Mehmet Bozkurt’la ilgili telefon ve bilgisayarlarına da el konulduğu öğrenildi. Dijital materyallarla ilgili yapılacak incelemeye bağlı olarak soruşturmanın genişleyebileceği ifade ediliyor.

Whatsapp Image 2025 12 30 At 15.17.55

Aynı sözde gazeteciye yine birçok kez gözaltı ve ifade işlemleri yapıldığı biliniyor.

İşte detaylar...

NE OLMUŞTU?

Detay Gazetesi’nin sahibi Mehmet Bozkurt’un polis ekipleri tarafından dün evinde gözaltına alındığı ve evinde polisler tarafından detaylı aramaya yapıldığı bildirildi.

Gözaltı bilgisini, Bozkurt’un kardeşi Servet Bozkurt, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Servet Bozkurt paylaşımında, “Kardeşim Mehmet Bozkurt polisler tarafından gözaltına alındı. 10 kişilik polis ekibi evde saatlerdir arama yapıyor. Gözaltı sebebi yapılan bir haber” ifadelerini kullandı.

Paylaşımda ayrıca gözaltı işleminin “iftira, hakaret ve yalan haber” iddiasına dayandırıldığı öne sürülmüştü.

Olayla ilgili resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı

Gaziantep defin listesi! 12 Mart 2026 kimler vefat etti?
Gaziantep defin listesi! 12 Mart 2026 kimler vefat etti?
İçeriği Görüntüle