“Spor Şehri Gaziantep” hedefiyle spor kültürünün artırılması çalışmalarında öncü haline gelen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen, 21 kilometrelik Gazi Yarı Maratonu, 10 kilometre yol koşusu ve halk yürüyüşü binlerce gazi şehirlinin katılımıyla yoğun ilgi gördü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcularının bayrak teslim törenini gerçekleştirmesiyle program başladı.

Uluslararası profesyonel sporcuların da yer aldığı programda, 21K koşusuna 414, 10K koşusuna ise 886 olmak üzere toplamda bin 300 profesyonel atlet maratonda yerini alarak kilometrelerce koştu.

15 bin kişi ise halk yürüyüşüne katıldı.

Koşular, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Vekili Muhammed Önder, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin startı vermesi ile başladı.

Protokol koşunun başlamasının ardından gazi şehirlilerle halk yürüyüşüne katıldı.

ŞAHİN: İSTİKLALİMİZ İÇİN, İSTİKBALİMİZ İÇİN DURMADAN KOŞACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep Savunması’nın gazilerini andığı maraton öncesi yaptığı açılış konuşmasında her gelişimin eğitimle başladığını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarını, gazilerini, 6 bin 317 şehidini rahmet ve minnetle anıyorum. Sizinle iftihar ediyorlar. Spor kardeşliktir, disiplindir, barıştır. Spor özgüvendir.

Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunuyor. O kadar önemli ki vücut disipline oluyor. Sizin için hedeflerimiz var. Sizin için hayallerimiz var. İstiyoruz ki bu çocuklar önce okusun. Yalnızca matematik, fizik değil. Diğeri bilim şehri Gaziantep. O kadar önemli ki. Biz nasıl bir medeniyetten geliyoruz. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Biz bir annenin, bir babanın, bir de hocanın elini öpüyoruz. Hep birlikte bu şehri, eğitim şehri, bilim şehri yapıyor muyuz?

Spor bizi taçlandırır. Spor disiplindir. Spor planlamadır. Her gün ama her gün mutlaka bir saat spor yapıyorsunuz. Hangi sporu seviyorsanız onu yapıyorsunuz. Ay yıldızlı bayrağı bütün dünyada dalgalandırmaya hazır mıyız? İstiklalimiz için, istikbalimiz için durmadan koşacağız. Önümüz çok aydınlık çok güzel büyük bir gelecek var. Türkiye Yüzyılı gençliğin yüzyılı olacak. Eğitimin, sporun, bilimin yüzyılı olacak” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: TÜRKİYE’DE ŞEHİTLERİMİZ ADINA KOŞULAN TEK YARIŞ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye’de yapılan birçok yarışın içinde en özelinin Gazi Yarı Maratonu olduğunu ifade ederek, “Çünkü Türkiye’de şehitlerimiz adına koşulan 6 bin 317 şehidimizin adına koşulan tek yarış. Ben bu yarışa katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başladığı günden bu kadar vermiş olduğu destek için Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Daha nice yarışlara hep birlikte koşmak ümidiyle” dedi. KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı organizasyonda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizi burada ağırlayanlara çok teşekkürler. İnşallah kazasız, belasız çok güzel bir yarış geçer. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok memnunuz. Hepinize başarılar bol şanslar” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise maratona ülkenin dört bir yanından sporcuların katıldığını belirterek, “Gaziantep’imizin kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü. Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl dönümü. Çok gururluyuz. Çok coşkuluyuz. İyi ki geldiğiniz. 5’incisini yapıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından sporcularımız burada. Gaziantep’in yiğitleri, aslanları, gençleri burada. Başarılar diliyorum” diye konuştu.