İddialara göre, üst kurula sunulan ve tek bir adayın açık ara öne çıktığı ileri sürülen anketin doğru olmadığı ifade ediliyor. Genel merkezin, bu nedenle Gaziantep’in tüm ilçelerinde isim bazlı yeni ankete başladığı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde adayların belirlenmesi son düzlüğe girilen Ak Parti’de, heyecan iyice tavan yaptı. 15 Ocak’ta Ankara’da açıklanması kesinlik kazanan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in yanı sıra, ilçe belediye başkan adaylarının da durumu merakla bekleniyor.

Üst Kurula Sunulan Anket

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her seçim döneminde aday belirlerken en önem verdiği etkenlerden birisi olan anket sonuçları, yerel seçimler öncesinde de sürekli uygulanıyor. Aylardır, özellikle mevcut belediye başkanlarının beğeni ve oy oranlarına yönelik anket yapılırken, son bir ay içerisinde vatandaşlara kimi belediye başkanı olarak görmek istedikleri yönünde anketler gerçekleştirildi.

Ankette Tek Bir Aday Çıkınca!

İddialara göre üst kurula sunulan Şehitkamil Belediye Başkan adaylığı için gerçekleştirilen ankette tek bir adayın isminin çıktığı anketin sahte olduğu ifade edildi. Parti kulislerinde böyle bir anket sonucunun mümkün olmadığı görüşü ağırlık kazanırken, bu iddia adeta şok etkisi yarattı.

Yeni Anket Başlıyor

Sahte anket iddiaları üzerine, üst kurulan Gaziantep’in tüm ilçelerinde yeni bir anket çalışmasına başladığı öğrenildi. Şahinbey ve Şehitkamil’in yanı sıra, diğer ilçelerinde de anket kapsamına dahil edildiği ve isim bazlı gerçekleştirilecek ankette vatandaşlara kimi belediye başkanı olarak görmek istediklerinin sorulacağı belirtildi.