Bakan Kacır, Türkiye’nin yerel değerlerini korumaya, kayıt altına almaya ve dünya çapında tanıtmaya devam ettiklerini belirterek "Gaziantep topraklarında yetişen, şifa kaynağı “Araban sarımsağı” Avrupa Birliği’nde tescilli 21. coğrafi işaretli ürünümüz oldu." dedi.

Başlatılan Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliğiyle AB nezdindeki tescil sayısında belirgin bir artış kaydedildiğinin altını çizen Kacır, "Bugün itibarıyla tescilli 21 coğrafi işaretimiz bulunurken, 4'ü ilan aşamasında 49 başvurumuzun işlemleri ise devam ediyor. Kültürümüzü ve değerlerimizi korumaya ve tanıtmaya, ülkemizin marka değerini artıracak çalışmalara devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

G J Lik Hl W8 A Ajc C O

Gaziantep'ten sınırları aşan ikinci ürünün Araban sarımsağı olduğunu belirten Yumaklı, şunları kaydetti:

752X395 Araban Sarimsagi Abden Cografi Isaret Tescili Aldi 1711010941505

"AB'den coğrafi işaret tescili alan Araban sarımsağı ile tescilli ürün sayımız 21'e yükseldi. Araban Ovası'ndaki verimli topraklarda yetişen Araban sarımsağı, yüksek aroması ve kokusuyla diğer sarımsaklardan farklı bir lezzete sahip. Paydaş kurumlarımız işbirliğinde coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz."

Gaziantep Büyükşehir’e 2 Başkan Yardımcısı Daha Atandı Gaziantep Büyükşehir’e 2 Başkan Yardımcısı Daha Atandı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

G J M Ev4I Xo A Auu01

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; ''Bugün çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Çabamız, emeğimiz nihayet sonuç verdi.  #GaziantepBüyükşehir Coğrafi İşaretler Şube Müdürlüğü’nün çabalarıyla Araban Sarımsağı Avrupa Birliği tarafından tescil edilen ikinci ürünümüz oldu.  Türkiye olarak AB nezdinde coğrafi işaret tescili alan ürün sayımız 21. İlk ürünümüz (baklava) ile son ürünümüz (Araban sarımsağı) Gaziantepli'' ifadelerine yer verdi.

AB'den daha önce Antep baklavası da coğrafi işaret tescili almıştı.