REFORM HABER - Gaziantep Futbol Kulübü'nü bünyesinde bulunduran Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Derneğinin olağanüstü seçimli genel kurulunda yönetim kuruluna seçilen Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak’ın dernek yönetiminden istifa etti.

Dr. Bayrak, Kulüp yönetimine gönderdiği istifa dilekçesinde, ''Bugün gördüğüm lüzum üzerine Gaziantep FK yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

4 GÜN YÖNETİMDE KALDI

Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak 22 Aralık’ta yapılan Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Derneğinin olağanüstü seçimli genel kurulunda seçildiği yönetim kurulu üyeliğinden 4 gün sonra istifa etti.

Bayrak’ın neden istifa ettiği merak konusu oldu.

DOKTOR SAMET BAYRAK KİMDİR? 

1951 yılında Gaziantep Şehreküstü Mahallesinde doğdu. İlk ve Orta eğitiminden sonra Gaziantep Lisesi’nden 1969 yılında , tıp fakültesinden ise 1975 yılında mezun oldu.

1975-1977 yıllar arasında Gaziantep’te merkez hükümet tabibi olarak görev yaptı.

1977-1981 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasını yaptıktan sonra aynı klinikte baş asistan olarak görev yaptı.

Bilahare vatani görevini Sarıkamış Asker Hastanesi’nde Heyet Başkanı ve Baştabip  Vekili olarak tamamladı.

1983-1985 yılları arasında mecburi hizmeti Hakkari’de Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı ile Sağlık Müdürlüğü yaptı.

1985 yılında Gaziantep’e tayin oldu. Gaziantep Doğum Evi ve SKK  Hastanelerinde hekim ve yönetici olarak çalıştı.

1996-2000 yılları arasında Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı yaptı. Bu sırada  Türkiye’de bir ilk olan Amatör Sporcu Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezini kurdu. Bu kuruluş tüm amatör sporculara ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

Sağlık Hukuku konusunda yurt içinde ve yurt dışında konferanslar verdi ve bu konuda 2 adet kitap yazdı. Bunlar “HEKİMİN SORUMLULUĞU Tıbbi ve Hukuki İnceleme” , “ Olgularla TIBBİ BİLİRKİŞİLİK” kitaplarıdır.

2001 yılında yılın da Gaziantep’te TJOD’nin Gaziantep Şubesini kurdu.

2009 yılında GAGİAD tarafından yılın eğitim ödülüne , 2010 yılında Kent Kültürüne katkı ödülüne, 2012 yılında Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından Onur ödülüne , 2017 yılında Gaziantep’i Geliştirme  Vakfı tarafından Kent Kültürüne Katkı ödülüne layık görüldü.

2012 yılında TÜRK JİNEKOLOJİ ve OBSTETRİK Derneği Genel Merkez yönetimine seçildi. Bu göreve halen devam etmekte olup aynı zamanda bu derneğin Hukuk ve Etik Kurul üyesidir.

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği’nin aralıksız 8 yıl başkanlığını yaptı ve Gaziantep Lisesi’nde öğrencilerin faydalanması için adına kütüphane yaptırdı.

Yakın tarihle ilgili olarak “ANTEP HARBİ” konusunda Gaziantep’te ve Türkiye’nin çeşitli illerinde konferanslar verdi , ayrıca bir çok dergide ANTEP HARBİ konusunda makaleler yazdı.

Mesleği ile ilgili yurt içi ve yurt dışında bir çok kongrelerde sunum yapmıştır.

Halen Gaziantep Futbol Kulübü’nün yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmektedir.

27 Eylül 2019 tarihinde yapılan seçimle GAZİANTEP KENT KONSEYİ Başkanı seçilmiştir.

2 çocuk babası “ İYİ BİR GAZİANTEP SEVDALISIDIR.”