Tepe, yaptığı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın!” projesi kapsamında ilimize ayrılan ödenek ile tüm okullarımıza kütüphane ve bu kütüphanelere kitap temini yapıldığını söyledi.

9d9ba6a2-e1eb-47c6-96ff-54281a699b75

Proje ile mevcut kütüphaneler iyileştirilmiş, kütüphanesi olmayan okullara da kütüphane imkânı kazandırılmıştır. Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla alınan 600 adet bilgisayar, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından kütüphanelerinde bilgisayar olmayan okullarımıza dağıtılmıştır.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesiyle Bakanlığımızın başlattığı bu anlamlı çalışma, Gaziantep’te de ivedilikle nihayetlendirilmiştir. Planlamaya alınan kütüphaneler, en kısa sürede tamamlanmış ve çocuklarımızın kullanımına sunulmuştur.” dedi. Kütüphanelerle ilgili iyileştirme ve zenginleştirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Tepe, bu bağlamda şunları belirtti:

indir (8)-9

“ Proje başlangıcında okullarımızdaki kütüphanelerde 855.000 kitap bulunmaktaydı… Gaziantep Valiliğimiz öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemizin de katkısıyla 27.12.2022 tarihi itibarıyla okul kütüphanelerimizdeki bu sayı 2.997.033’e yükseldi.”

3832e078-81f1-46bb-a2c4-f68ff7f11392

 “Kütüphanesiz Okul Kalmasın!” projesinin amacına hizmet etmesi bakımından kütüphanelerin yapımı, iyileştirme ve zenginleştirme çalışmalarının ardından bu kütüphanelerin aktif kullanımı için Müdürlüğümüzce planlamalar yapılmış, çalışmalar başlatılmıştır

  İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, bu proje sayesinde tüm okullara kütüphane kazandıran başta Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e, bilgisayar ve kitap destekleri için Gaziantep Valimiz Sayın Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e, Şahinbey ve Şehitkâmil başta olmak üzere tüm ilçe belediyelere teşekkür etmiş ve şükranlarını sunmuştur.