Tam kapasiteyle 15 Haziran’da vatandaşlara hizmet verecek Gaziantep Şehir Hastanesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hastane ve bölgedeki yeni yol çalışmaları hakkında basın açıklaması yaptı. Ayrıca protokol üyeleri, hastane yetkililerinden çalışmalar çerçevesinde son durum hakkında bilgi aldı, hastanede yapımı tamamlanan bölümleri inceledi.

thumbnail_- GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ, 15 HAZİRAN’DA TAM KAPASİTEYLE HİZMETE AÇILIYOR  (10)

Şahin: Hastane Yapımı Sürerken, Biz De Ulaşım Ve Toplu Taşıma Master Planını Çalıştık

Başkan Fatma Şahin, hastanenin yapımı sürerken bölgedeki yeni yolların açılmasından tutun da asfaltlamasına kadar birçok çalışmayı eş zamanlı şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada, çok heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Olağanüstü bir gayret ile olağanüstü bir iş çıktı. Ne kadar hızlı, cesaretli ve büyük bir iş yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterebileceğimiz bir işi tamamladık. Biz karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran bir ekibin parçasıyız. Burada yaşanan Covid-19 Salgını şunu gösterdi ki, aldığımız nefesi vereceğimizin bir garantisi yok. Şehir Hastanelerinin kıymetini çok daha iyi anladık. O yüzden Cumhurbaşkanımızın vizyonunu, 85 milyon insanın sağlığını koruyacak alt yapıyı nasıl güçlendirdiğini gösterdi. Bizim şehrimizin de böyle bir hastaneye çok ihtiyacı vardı. Bu bir takım çalışmasıdır. Bugün Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri olarak Şehir Hastanesinin erişilebilirliğini, Çevre Yolu Bağlantısı, karayolları ile girişini ve toplu taşıma ile birlikte tüm şehrin buraya en kısa sürede ulaşımını sağlayacak Ulaşım ve Toplu Taşıma Master Planını çalıştık. Çevre düzenlemesi konusunda çalışmalar yaptık.”

thumbnail_- GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ, 15 HAZİRAN’DA TAM KAPASİTEYLE HİZMETE AÇILIYOR  (7)

Bugün itibariyle çevre yolundan 10 dakika içerisinde Şehir Hastanesi’ne ulaşılabilecek tüm alt yapının çalışıldığını dile getiren Başkan Şahin, “Bir yıl boyunca ciddi imalat yapıldı, ciddi bir bütçe harcandı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız çok büyük yollar açtı, Kent Estetiği bölümümüz de peyzaj düzenlemeleri yaptı. Bugün Büyükşehir olarak bunu çalışmış olmanın ve bu hastanenin ihtiyaçlarını, lojistiğini sağlamak önemli bir başarı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

thumbnail_- GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ, 15 HAZİRAN’DA TAM KAPASİTEYLE HİZMETE AÇILIYOR  (11)

Gül: Vatandaş, 15 Haziran’da Kolay Ulaşım İle Sağlık Hizmetinden Faydalanacak

Önceki Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise  ‘’1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi çalışmalarında çok önemli bir yol kat ettiklerini ifade ederek, “Hastanede, Gazianteplilere ve bölgeye hizmet edecek 7 hastanemiz bulunuyor. Kadın Doğumdan Çocuk Hastanesine, Onkolojiye kadar birçok hastanemiz mevcut. 1875 Yataklı Dev bir eseri Gaziantep’e kazandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci başından itibaren yakından takip ediyor. Buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük, Amanos Tüneli Projesi dahil olmak üzere kentte devam eden yatırımlarla ilgili görüştük. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesi ve yollar konusunda çalışmalar yaptı. Yerel yönetimler ve Merkezi hükümet birlikte çalıştık. Siyaset bir tarafa, vatandaşımızın sağlığı bizim için önemli. Tüm vatandaşlarımız bu hizmeti alacak, vatandaşın sağlığı, huzuru ve duası için çalışıyoruz. Sağlık bakanımız ve firmalarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Yeni bir hastane olması sebebiyle dünyanın en gelişmiş cihazları da Şehir Hastanesi’nde bulunacak.  Böyle bir hastanenin varlığı tüm vatandaşlarımıza güven veriyor. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi’ni tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Kolay ulaşım ile vatandaşlarımız sağlık hizmetinden faydalanacak.”

RANDEVU KRİZİ GÜL’ÜN DE GÜNDEMİNDE!

Gaziantep’te yaşanan hastanelerde randevu krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, ‘’Hastane ile ilgili konuda da özellikle vatandaşların randevu bulma konusunda yaşamış oldukları sorunlar var. Vatandaşa bir ay sonrasına randevu verilmesi kabul edilemez. Biz sağlıkta çağ atlattık, reform yaptık. Bu noktada vatandaşımızın doktora, hastaneye ulaşımı konusunda ihtiyacımızdı, bunu inşallah gidereceğiz. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depremde zarar görmesiyle Şehir Hastanesi’nin gerekliliği de bir kez daha öne çıktı. Cumhurbaşkanımızın, kentte Şehir Hastanesi yapılması konusundaki öngörüsünün bugün meyvelerini topluyoruz.’’

YEREL YÖNETİM İLE HÜKÜMET BİRLİKTE ÇALIŞTI

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 15 Haziran itibariyle hizmete başlayacağını duyuran Gül, ‘’Firma yetkililerimizden bilgi aldık. 15 Haziran tarihi itibariyle Şehir Hastanemiz, Gazianteplilerin hizmetine sunulmaya hazır hale gelecek. 600 doktoru ve tüm çalışanları ile burada bir sağlık ordusu vatandaşlara hizmet verecek. Biz de bunun heyecanını yaşıyoruz. İnşallah 15 Haziran’da vatandaşlarımız şifa bulmak için buraya gelecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesi ve yollar konusunda çalışmalar yaptı. Yerel yönetimler ve Merkezi hükümet birlikte çalıştık.’’

ŞEHİR HASTANESİ GÜVEN VERİYOR

Vatandaşın sağlığının önemine dikkat çeken Gül, ‘’Siyaset bir tarafa, vatandaşımızın sağlığı bizim için önemli. Tüm vatandaşlarımız bu hizmeti alacak, vatandaşın sağlığı, huzuru ve duası için çalışıyoruz. Sağlık bakanımız ve firmalarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Yeni bir hastane olması sebebiyle dünyanın en gelişmiş cihazları da Şehir Hastanesi’nde bulunacak.  Böyle bir hastanenin varlığı tüm vatandaşlarımıza güven veriyor. 1875 Yataklı Şehir Hastanesi’ni tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Kolay ulaşım ile vatandaşlarımız sağlık hizmetinden faydalanacak’’ dedi.

DEV ESER

Dev bir eseri tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok heyecanlıyım ve gururluyum. Ülkemizin güzide bir eser olan hastanemizi bitirmiş olmanın heyecanını yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Abdulhamit Bakanımıza ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir gayret ile olağanüstü bir iş çıktı. Ne kadar hızlı, cesaretli ve büyük bir iş yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterebileceğimiz bir işi tamamladık. Biz karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran bir ekibin parçasıyız.’’

ALT YAPI VE ULAŞIM PROJELERİ TAMAMLANDI

Pandemi döneminde Şehir Hastanelerinin öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Şahin, ‘’2020 yılında yaşanan Covid-19 Salgını şunu gösterdi ki, aldığımız nefesi vereceğimizin bir garantisi yok. Şehir Hastanelerinin kıymetini çok daha iyi anladık. O yüzden Cumhurbaşkanımızın vizyonunu, 85 milyon insanın sağlığını koruyacak alt yapıyı nasıl güçlendirdiğini gösterdi. Bizim şehrimizin de böyle bir hastaneye çok ihtiyacı vardı. Bu bir takım çalışmasıdır. Bugün Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri olarak Şehir Hastanesinin erişilebilirliğini, Çevre Yolu Bağlantısı, karayolları ile girişini ve toplu taşıma ile birlikte tüm şehrin buraya en kısa sürede ulaşımını sağlayacak Ulaşım ve Toplu Taşıma Master Planını çalıştık. Çevre düzenlemesi konusunda çalışmalar yaptık. Bu bine bittiğinde biz de Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz ile birlikte bu çalışmayı tamamlamış olduk. Bugün itibariyle çevre yolundan 10 dakika içerisinde Şehir Hastanesi’ne ulaşılabilecek tüm alt yapı çalışıldı. Bunun için bir yıl boyunca ciddi imalat yapıldı, ciddi bir bütçe harcandı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız çok büyük yolları açtı, Kent Estetiği bölümümüz de peyzaj düzenlemeleri yaptı. Şahinbey Belediyemiz ise yaptığı tüneller, kavşaklar ile bir bütün oluşturdu.

7 YILDIR BEKLİYORDUK 7 AYDA TAMAMLANDI

Vatandaşın hastaneye kolay erişebilmesini sağlamak için çalışmalara imza attıklarını söyleyen Şahin, ‘’Bugün Büyükşehir olarak bunu çalışmış olmanın ve bu hastanenin ihtiyaçlarını, lojistiğini sağlamak önemli bir başarı. Diğer şehirlerde olduğu gibi hastaneyi yapıp ulaşımı için çalışma yapmamak şeklinde değildir. Tam tersinde her şeyi hazırlayıp şehrimize sunan bir AK Parti Belediyesi var. Tüm ekip arkadaşlarıma ve ekibe teşekkür ederim. Rönesans, 7 yıldan bu yana uğraştığımız hastanemizi 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde büyük bir esere dönüştürdü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Basın açıklamalarının ardından Protokol üyeleri, hastaneyi gezdi. 

Programa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da katıldı.