Karar kapsamında Çakmak Mahallesi’nde bulunan Tur Otobüsleri Park Alanı ve İstasyon Meydanı toplantı ve yürüyüş güzergahı olarak belirlendi.  

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ‘’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ nun 6. ve 26. Maddeleri ile bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince; Valiliğimiz tarafından 2024 yılı için aşağıdaki açık yer toplantı alanları ve gösteri yürüyüş güzergahları belirlenmiştir.

Valilik kararına göre İlk toplanma yer 14 Şehitler Anıtı, Toplanma Alanı ise Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park alanı oldu. 14 Şehitler Anıtından başlayarak Kadı Osman Sokağını takiben tur otobüsleri alanında bulan bir güzergah belirlendi. 

Valilik tarafından belirlenen ikinci alan ise İstasyon Meydanı oldu. Buna göre Arkeoloji Müzesi önü ilk toplanma yeri olurken, buradan başlayacak İstasyon Caddesini takiben İstasyon Meydanı’nda son bulan yürüyüş güzergahı belirlendi’’ ifadeleri yer aldı.

Gaziantep Valisi Birecik'te kelaynakları gezdi Gaziantep Valisi Birecik'te kelaynakları gezdi

Valilik kararının 31 Mart Yerel Seçimleri doğrultusunda siyasi parti mitinglerinin söz konusu alanlarda yapılması bekleniyor.