REFORM HABER- Araştırmacı-Yazar Hasan Yelken, devlet kurumlarının yol yapımına başlamadan önce arkeolojik ve çevreyle ilgili inceleme yapması gerektiğini savundu. Araştırmacı-Yazar Yelken, köyün her tarafından tarih fışkırdığını belirterek, şunları söyledi:

“Köydeki yerleşim yerleri arasındaki taş ocaklarının çokluğu, bölgenin önemini daha iyi göstermektedir. Çevresindeki çok sayıda kaya mezarı ve eski yol da tarihini pekiştirmektedir. 



Erikçe ve Öğümsöğüt arasında yapılan yeni yol tarihi yok etmektedir. Devlet kurumları neden yol yapılmadan arkeolojik ve çevreyle ilgili inceleme yapmaz bilmem. Kurumlardaki bu kadroda çalışanlardan neden yararlanılmaz ki?”

Şehrimizin tüm bölgelerinin önemli ve bilinmeyen tarihi değerler barındırdığının altını çizen Yelken, şu sözlerle yetkililere seslendi:

“Önce inceleme yapıp, sonra yatırımlarınızı uygulayınız. Bizler gelecek kuşaklarımıza tarihimizi düzgün aktarmak zorundayız. Gaziantep arkeolojik olarak incelenmemiş bir ildir. İlimizin her bölgesi değişik zaman dilimindeki tarihi eserleri barındırmaktadır. 

Çok da gerekli olmayan yol, başka bölgelere kaydırılmalıdır. Aslında Öğümsöğüt’ün tarihi zenginliği eski adında yatmaktadır: Rum Söğüt yani Roma Söğüt…”