REFORM HABER- Gaziantep’te yıllardır devam eden bu tablo, çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarının durumu ile yeterince ilgilenilmediğinin ve yeterli bilinçlendirme çalışmalarının yapılmadığının bir kanıtı olarak yorumlandı.

BAŞKAN ŞAHİN ÇÖZÜMÜ ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu şehirde hâlâ çocuk gelin ve çocuk işçinin sorun olduğunu belirterek, çözüm yolunu anlattı.

Gaziantep’in eğitim durumunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Kaymakamlarımıza ilk verilen talimat, ekonomik olarak eğer çocuğun okuyacak durumu yoksa, kız çocuklarına erkek çocuklarından daha fazla mali destek veriyor. Şartlı eğitim ve şartlı sağlık desteğiyle bugün kızların okullaşma oranlarıyla ilgili olağanüstü bir başarı var. Her şehirde üniversite olması, üniversiteye giden kız çocuklarının oranı çok önemli.

Bu şehirde hâlâ çocuk gelin de çocuk işçi de sorun. Sorunu nasıl çözeceğiz? Formül: 8. sınıfı bitirmiş çocukları meslek eğitimine alıp, sigortalı yapıp, eğitime kazandırıp, 3’te 2 de asgari ücret verdiğimizde bu iş tamam. O yüzden çıraklık eğitimiyle ilgili kısımda özel çalışıyoruz. 9 bin çocuğa çıraklık eğitimi verilecek.”