Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımı ile 9 Haziran 2022 tarihinde saat 22.15’te yeniden başlayan Gaziantep- Bağdat uçak seferi yolcularının yer aldığı ilk uçak seferi törenle uğurlanacak. Gaziantep Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminalİ bölümünde yapılacak törene özellikle Irak ile ticaret yapanlar başta olmak üzere çok sayıda sanayicinin katılacağı tahmin ediliyor.

Daha önce GTO Başkanı Yıldırım duyurmuştu.

Dış ticarette ulaşılabilir olmanın önemine dikkat çeken Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, daha önceki yaptığı açıklamada seferlerin 1 Mayıs'ta başlayacağını duyurmuştu.

Yaşanan bir takım aksaklıklar yüzünden 9 Haziran 2022 tarihine ertelenen Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları ile ilgili konuşan Yıldırım "Gaziantep gibi bir ihracat kentinin pazarlara ulaşım zorluğu yaşaması var olan potansiyelini kullanmasına ve de rekabet avantajını kaybetmesine neden olacaktır. O nedenle her fırsatta Gaziantep'ten yurtdışına olan direkt uçuş sayısının artması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Olması gereken direkt uçuş rotalarından birisi de hiç şüphesiz en büyük ihracat pazarımız Irak olmalı. Bu konudaki talebimizi son olarak geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ile Türk Hava Yollarına yaptığımız ziyarette de dile getirdik ve olumlu sonuç almıştık. Gaziantep-Bağdat seferleri daha önce 1 Mayıs'tan itibaren başlıyacaktı. Yaşana. Bir takım aksaklıklar yüzünden bu seferler 9 Haziran 2022 tarihine ertelendi. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen her zaman iş dünyasının yanında olan Valimiz ve Belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum'' diye konuştu.