Gaziantep'te " Yaşam Kuruyoruz" sloganı ile binlerce insanın tapularını vermeyerek mağdur eden Uğur İnşaat için yeni bir gelişme daha oldu. Toplam 861 kişi için Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ödemesini yapıp İşlemlerini tamamlayan herkesin tapusu pazartesi teslim edilecekti” dedi.

Gaziantep’te yaklaşık 13 yıl önce meydana gelen Uğur inşaat olayı konusunda sosyal medya üzerinden açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül mağdurlara müjdeli haberi verdi.

Uğur İnşaat tarafından mağdur edilen 861 aile yıllardır tapularını alabilmek için mücadele ediyor. TMSF, BDDK ve Bankalar ile yapılan görüşmeler sonunda nihayet uzlaşma sağlandı. Usulsüz krediler nedeniyle evlerine el koyulan mağdurlar, evlerinin durumuna göre ödeme yaparak tapularına kavuşabilecek.

Ödemeler yaparak tapularını alabilecek

Aldığı usulsüz krediler nedeniyle 861 aileyi mağdur ede Uğur İnşaata FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle el koyulmuştu. Bankaların koyduğu ipotek nedeniyle sahibi oldukları evlere kavuşamayan 861 aile, nihayet evlerine kavuşuyor. Bankalar ile yapılan görüşmeler sonunda ana para borcunun ödenmesi koşuluyla anlaşma sağlandı. Aileler 120 ila 190 bin TL arasında değişen ödemeler yaparak tapularını alabilecek. Toplam 861 kişi için Gaziantep Valisi Davut Gül, “Ödemesini yapıp İşlemlerini tamamlayan herkesin tapusu pazartesi teslim edilecekti” dedi.