Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı.

GAZİANTEP’TE ŞAHİNBEY 100. YIL TÜNELLERİNİ TRAFİĞE AÇILDI

Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri hizmete açıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dün tünelden ilk geçişi Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ile birlikte yapmıştı. Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri bugün törenle vatandaşların kullanımına açıldı.

Hayaldi Gerçek Oldu! Şahinbey 100. Yıl Tünelleri Hizmete Açıldı (1)

İslahiye'de hayırsever tarafından yaptırılan kütüphane ve konferans salonu açıldı İslahiye'de hayırsever tarafından yaptırılan kütüphane ve konferans salonu açıldı

GAZİANTEP’E TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR BİR ESER KAZANDIRDIK

Açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Türkiye 100 yılına yakışır bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nin temelini atmıştık. Depremden hemen sonra 7 ay gibi kısa bir sürede 2,5 kilometre uzunluğunda tünellerimizi adeta 4 koldan tırnaklarımızla kazıp, 35.000 kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Bugün itibariyle de tünelimizin bütün inşa süreci tamamlanmış oldu. Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’ni vatandaşımızın kullanımına açıyoruz. Vatandaşımızın kullanımına açılacak olan tünellerimiz normalde yarım saat süren yolu, 1 dakikaya düşürecek. Hem yol kısalacak, hem de yakıt ve zamandan da tasarruf etmiş olunacak. İnsanlar sevdiklerine çok daha kısa bir sürede ulaşabilecek. Bu da şehrimizin trafik problemine de ayrıca çok ciddi bir katkı sağlayacak. Şehreküstü’yü, Yeşilvadi Bulvarına bağlayacağız. Böylelikle hiçbir vatandaşımız gerek İnönü Caddesi gerek Boğaziçi Bulvarı’nı kullanmadan direkt tünellerimizden geçerek Yeşilvadi Bulvarı üzerinden istediği yöne özellikle Karataş’a ve Şehir Hastanesi’ne çok kolay bir erişim sağlamış olacak. Gaziantep’in vizyonuna yakışır bir eser oldu. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Tünellerimiz Gazi şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Şahinbey 100. Yıl Tünellerini Trafiğe Açıldı

TÜNELLERDEN İLK GEÇİŞİ TAKSİLER YAPTI

Açılış konuşmalarının ardından Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri vatandaşların hizmetine açıldı. Tünellerden ilk geçişi ise Şahinbey bölgesinde çalışan Taksiler yaptı.