Gaziantep kira getirisi en yüksek şehirler arasında 7'nci sırada yer aldı. Gaziantep’te ortalama konut fiyatı 2 milyon 792 bin 676 TL, amortisman süresi 14 yıl ve yıllık kira getirisi ise 7,06 oldu. Gaziantep'te çok sayıda eski konut olmasına ve depremde hasar almasına rağmen açıklanan ortalama konut fiyatı yok artık dedirtti. Kentteki konut fiyatlarının ne kadar yüksek olduğunu da gözler önüne seren araştırmada yeni konut almanın da imkansız olduğunu gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti Güneydoğulu ihracatçılar için yeni bir dönem başlattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti Güneydoğulu ihracatçılar için yeni bir dönem başlattı

Gaziantep'te gündemden düşmeyen kira ve konut satış bedelleri ile ilgili bir araştırma sonucu daha açıklandı. Kentte konut satış fiyatlarının çok yüksek olduğunu gösteren açıklamaya göre Gaziantep'te konutların satış ortalaması 2 milyon 792 bin 676 olarak bildirildi. Kira bedellerinin de 15 bin TL'ye ulaştığı Gaziantep'te çok sayıda ski yapıya rağmen fiyat ortalaması çok yüksek çıktı. Kira bedelleri de el yakarken vatandaşlar ne konut alabiliyor, ne de kiralayabiliyor. Yüksek kira bedelleri sadece konutlarla sınırlı değil. Gaziantep'in gözde bir mekanında 200 bin TL'den aşağı kiralık yer bulunamıyor. En ücra köşelerde küçük bir dükkanın kira bedeli dahi 10 bin TL'yi buldu. 

Kullanılabilecek büyüklükte ve hareketli bir mahallede iş yeri satın almak ise tamamen imkansız oldu. Fiyatları duyanlar iş yeri satın almayı aklından bile geçirmiyor. İş yeri kiralarının yüksek olması girişimcileri ve yeni iş kuracakları da olumsuz etkiledi. Birçok yatırımcı yatırımlarını askıya aldı.