REFORM HABER (ÖZEL) Ramazan Bayramı için telaş sürüyor...

Ramazan Bayramı yaklaşırken çoğu sektörde yaşanan bayram telaşı Gaziantepli baklavacılarda da sürüyor. Ramazanda diğer aylara oranla yükselen yoğunluk, bayramla birlikte daha da artmış bulunuyor.

Acd59Fc2 B7E2 4B14 8932 F0877658F2E2

Bayram telaşına giren baklavacılar talebi karşılamak için tam kapasite çalışan imalathanelerde mağaza satışlarının yanı sıra online siparişlere yetişmek için de emek harcıyor.

Baklavası ve fıstığı ile ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolayısıyla yurt içinden ve dışından gelen siparişleri yetiştirmek için sabahın erken saatlerinde imalathanelere gelerek çalışıyor. 

Bayram baklavalarının büyük bölümü, paketlenerek, yurt içindeki ve dışındaki müşterilere uçak, otobüs ya da kargo ile ulaştırılıyor.

b326af14-3e8b-42dd-ba62-83372ac78f4c

Tezgahlarının başına geçerek, çalışan ustaların hazırladığı baklavalar, önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından talep görüyor.

Baklava ustası Ayıntap Baklava Sahibi Levent Aktaş, Ramazan Bayramı nedeniyle çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Ramazan Bayramı için tatlı telaşlarının başladığını belirten Aktaş, "Ramazan Bayramı için tatlı telaşımız devam ediyor. Ustalarımız ile gün doğmadan üretime başlıyoruz. 81 ile yapmış olduğumuz ürünleri göndermeye başladık. Ayrıca Gaziantep ve uluslararası ülkelere de 7 gün 24 saat gönderim yapıyoruz" dedi.

Şahinbey Belediyesi minik masa tenisçilerini ağırladı Şahinbey Belediyesi minik masa tenisçilerini ağırladı

Gaziantep'te baklavacılar bayram mesaisinde - 6

"Bayram telaşında elimizden geldiği kadar en hassas şekilde ürünlerimizi kaliteli bir şekilde hazırlayıp müşterilerimize gönderiyoruz" diyen Levent Aktaş, "Güzel ve eşsiz baklava yapımı üç aşamadan oluşur. Birincisi ustalık, ikincisi sade yağ son olarak üçüncü ise fıstıktır. Bu üçü de bize mevcuttur. Bizim kendi yetiştirdiğimiz zanaatkarlarımız ile fıstığın tam firik haliyken toplayıp getiriyoruz" diye konuştu.

"Baklavacılar için bereket ayı"

Levent Aktaş, ramazan ayının baklavacılar için bereket ayı olduğunu, bu ramazanın geçen yıla göre oldukça iyi geçtiğini söyledi.

Aktaş, Ramazanda klasik baklavanın her zamanki gibi ön planda olduğunu bildirdi.

"Sektör bayrama hazırlanıyor, hummalı bir çalışma var"

Aktaş, bayrama hazırlanan baklava sektöründe hummalı bir çalışma olduğunu belirterek, "Siparişler alınıyor, baklavalar hazırlanıyor, ciddi anlamda bir hareketliliğimiz var." dedi.

Uzun bayram tatilinin kendilerine bir nebze olumsuz etkilediğini dile getiren Levent Aktaş,siparişlerin durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

Bu bayram en fazla tercih edilen tatlı fıstıklı, klasik baklava. Midye, burma, şöbiyet, Burma Kadayıf gibi baklavalar da tercih edilen ürünler arasında. Bizim sektörde zaman zaman ustalar değişik çeşitler ortaya çıkarırlar. Bunların arasında sadece midye baklava ve soğuk baklava tuttu. Dolayısıyla soğuk baklava da tüketicinin tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Midye baklava artık baklava klasikleri arasında yerini aldı diyebiliriz.

5Cb47Cf0 1D55 4Cf1 B093 0E591B5C56F0

Aktaş, geçen seneye göre fiyatlar değişse de baklavacılar olarak, hammadde fiyatları artmasına rağmen ramazan ayına ya da bayrama özel bir zam yapmadıklarını dile getirdi.

Levent Aktaş, ''Biz kalitemizden asla taviz vermeyen bir firmayız. Türkiye'nin dört bir tarafına Baklava gönderiyoruz. Baklava sektörü olarak karlılıkları minimumda tutuyoruz. Tüketici bildiği, güvendiği yerden alışveriş yapsın, bayramda da ağızlarının tadı bozulmasın." dedi.

Gaziantep'te baklavacılar bayram mesaisinde - 11