REFORM HABER / Gaziantepli iş insanı MHP kökenli Mehmet Alper Akköz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Gaziantep Oğuzeli İlçe Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

Reform Haber'e açıklama yapan Alper Akköz, ”Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin müsaadeleriyle, teşkilat ve kıymetli parti büyüklerimle görüştükten sonra, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, Gaziantep Oğuzeli Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumu gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Memleketimize, İlçemize, partimize ve tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

Whatsapp Image 2023 12 05 At 135647 1701781840

ANKARA'DA BAŞVURUYU YAPTI

Oğuzeli Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Alper Akköz, Ankara’da MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Sadir Durmaz’ın, Feti Yıldız'ın yanı sıra MHP Gaziantep Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclis Amiri Sermet Atay ile görüş alışverişi yaparak, aday adaylığı başvurusunu yaptı.

“Görev istenmez, verilir” düsturuyla her zaman vazifeye hazır bir ülkü neferi olduğunu belirten İş insanı Mehmet Alper Akköz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bir ferdi olmaktan Gurur ve Onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinden, Kutlu Sevdam, Memleketim Oğuzeli'm için Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurumu yaptım. Rabbim çıktığımız bu yolda Milletimize hayırlı bir şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin’’

Akköz, ''Rabbim kısmet ederse inşallah Teşkilatımla beraber uyumlu il ve ilçe başkanlarım ve ssayın vekilimle uyumlu yöneteceğim Oğuzelini'' dedi.

MEHMET ALPER AKKÖZ KİMDİR?

20 Mart 1980 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı. Tekerekoğlu Tekstil'de sevkiyat şefi olarak başladığı kariyer yolculuğuna, Erdemoğlu Holding'de Merinos Bölge Müdürlüğü yaparak devam etti.

Daha sonra Elcplast firmasında işverendir. Askerlik hizmetini tamamladı. Evli ve üç çocuk babasıdır. İş dünyasında liderlik, stratejik planlama ve ekip yönetimi yetkinlikleri ile tanınmaktadır. Akköz, lise eğitimini Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi'nde tamamlamış, okul teşkilat başkanlığı ve Ülkü Ocakları Dergisi temsilciliği yapmıştır (1994-1998). Daha sonra üniversite yıllarında Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatları'nda aktif görev almıştır.

Halen aktif MHP üyesidir. Akköz'ün babası ve annesi emekli öğretmendir. Akköz iki kardeştir ve abisi tarih doktorudur. Akköz'ün dedesi, Arif Akköz, CKMP (Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi) kurucu üyesi olup, 1960'lı ve 1970'li yıllarda Oğuzeli İlçe Başkanlığı yapmıştır.

Akköz, Oğuzeli İlçesi'nin en büyük ailesine mensuptur (Hacı Arifler). Akköz, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kendisine ait Elcplast firmasında milli üretime katkı sunmaktadır. Akköz, "Önce vatan, önce millet" diyen, üç kız çocuk babası, Türkiye sevdalısı bir iş adamıdır.