Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu Depremzede kadınlar devlet desteğiyle çilek bahçesi kurdu

Yapılan araştırmalara göre yaşam süresinin en kısa olduğu illerden Gaziantep'te, erkekler yaşam süresinin kısalmasının sebebi olarak kadınları gösterdi.

Türkiye genelinde yaşam süresi ile ilgili yapılan araştırmada, Gaziantep yaşam süresinin en kısa olduğu 5 il arasında yer aldı. Ortalama 76,9 yıl yaşam süresi bulunan kentteki araştırmada,
Gaziantepli kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığı belirlendi.
Erkekler yaşam süresinin kısalmasındaki en büyük etkenin kadınlar olduğunu savunurken, kadınlar ise yorum yapmaktan kaçındı.

'Dedikodu erkeğin ömrünü azaltıyor'

Araştırma sonuçlarına şaşırmadığını belirten Gaziantep'li bir vatandaş, kadınların yaptığı dedikodunun erkeğin ömrünün azalmasında en büyük etken olduğunu anlatarak, "Ekonomik, toplumsal ve sosyolojik sebepler. Maddi imkansızlıklar erkeklerde daha fazla sıkıntı yaptığı için kadınlara oranla daha kısa bir ömür olmasına neden oluyor. Bunun dışında Gaziantep'in, Güneydoğu'nun, Doğu bölgesi insanlarının akrabalık bağları çok yüksek. Birbirlerine çok gidip gelmek bazen istenmeyen şeylere neden oluyor.

Mesela bizde dedikodu kültürü çoktur. Dedikodu kültürünün çok olduğu bir bölgede kadınlar çok konuşur. Erkek eve geldiği zaman kadının dırdırını çekmek zorunda kalır. Bu sebepten ötürü erkek beyinsel olarak yoruluyor. Örneğin erkek sabahtan akşama kadar hamallık yapıyor, o hiçbir şekilde erkeği çökertmiyor ama eve gelip 3-5 saat içerisindeki dinlediği dedikodular erkeği psikolojik olarak çökmesine ve daha kısa ömürlü olmasına neden oluyor" dedi.

Editör: Ahmet Oğuz Çapan