Trendyol Süper Lig’de 32 hafta geride kaldı. Gaziantep FK ligde topladığı 31 puanla 17. Sırada yer alıyor. Bu sezon 4 takımın düşeceği süper ligde kırmızı siyahlılar bu potanın içerisinde yer alıyor ve son 32 haftadır galibiyet yüzü göremiyor.  

Kalan 6 haftada en az 4 galibiyet hedefleyen Gaziantep FK’ya şehrin ileri gelenlerinin sahip çıkmadığı görülüyor. Bir dönem delege olmak için dahi sıraya geçen ve kulisler yapan isimlerin Gaziantep FK’dan elini çektikleri ve maçlara gelmeyip hiçbir destekte bulunmadıkları görülüyor. Gaziantep FK’nın kendi evindeki maçlarda dahi protokol tribününün boş olduğu görülüyor.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında iğne atsan düşmeyecek hale gelen tribünlerin diğer maçlarda boş kalması, ‘Gelenler de zaten üç büyükler diye tabir edilen takımları tutuyorlar’ sözlerine sebep oluyor.

Gaziantep Defin Listesi 29 Nisan 2024 Gaziantep Defin Listesi 29 Nisan 2024

Gaziantep FK’da Başkan Memik Yılmaz’ın para kaynağı bulmak için büyük mücadele verdiği ancak birçok ismin destek olmadığı görülüyor. Süper Lig’den düşme tehlikesi her geçen hafta artan Gaziantep FK’da kentin ileri gelenlerinin bu kadar ilgisiz ve alakasız kalması ‘Takımı gözden çıkarmışlar’ şeklinde yorumlanıyor.

Kırmızı siyahlıların Adil Konukoğlu başkanlığı döneminde çok büyük paralar harcanarak Süper Lig’e çıkarıldığı ve büyük güçlükleri çekildiği yorumlarını yapan taraftarlar, ‘Gaziantep FK’nın düşmesi halinde bir daha çıkamayacağı görüşü de hakim. Bazı taraftarlar ise ‘Başkan Konukoğlu döneminde yönetime girmek imkansızdı. Delege veya üye olmak dahi çok zordu. Ama yüzlerce isim araya hatırı sayılır isimleri sokarak yönetime girmek isterdi. Şu anda ise başkan Yılmaz ve birkaç yönetici dışında takıma elini uzatan yok. Bu vurdumduymazlık niye? Takım çok başarılı iken poz verip sosyal medyaya atmayı biliyorlar. Ancak kötü günde bir tanesi yok. Gerçekten yazık oluyor bu takıma artık birileri el atmalı. Maça gelmiyorsanız dahi maddi destek olun. Düşerse bu kent düşer ve bir daha çıkamayız’ ifadelerini kullandılar.

Taraftarlar kalan 6 haftada kent halkına da çağrıda bulunarak, 'Evimizde oynayacağımız maçları mutlaka kazanmamız lazım. Bari buradaki maçlara gelin de takıma sahip çıkın. Kasımpaşa maçında tribünleri dolduralım ve 3 puan için ligde kalmak için varımızı yoğumuzu koyalım' açıklaması yaptılar.