Kavga akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Bulvarı'nda bulunan bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. AK Parti ve CHP'nin seçim stantlarının bulunduğu bu bölgede bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü.

0x0-son-dakika-gaziantepte-chpden-ak-partiye-silahli-saldiri-1683650418325

Tekme, yumruk ve sopaların kullanıldığı kavgada, bazı kişilerin de yerden aldıkları taşları kavga ettikleri kişilere attığı görüldü. Kavga sırasında AKP'li  grubun sopalı saldırısında olası bir linci önlemeye çalışan CHP  Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ersin Atar’ın silahla havaya ateş açtığı bildirildi.

CHP’Lİ GENÇLER HASTANEYE KALDIRILDI

AK Parti ve CHP'li gençlerin yumruk ve sopalı kavgası çevredeki vatandaşların araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi. Kavgadan sonra bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Kavgada yaralanan CHP'li gençler Ömer Sucu, Erdem Şarklı, Necmettin Açıkgöz ve Feridun Bulut hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Kavgayla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, “Bugün akşam saatlerinde gençlik kollarımız Sanko Park önünde AKP'li bir bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. Gençlik kollarımızdan 4 arkadaşımız yaralanarak 25 Aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay kolluk kuvvetlerinin müdahalesi ile yatıştırıldı. Gençlik Kollarımıza karşı yapılan bu saldırıya karşı hukukçu arkadaşlarımız süreci yakından takip ediyorlar” açıklaması yaptı.

CHP İL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA...

Öte yandan, CHP İl başkanlığı da yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Halay çekip, şarkı söyleyen gençlerimize saldıran sarı yelekliler AKP’liler. Videoda ellerindeki demirler açıkça görünüyor. Sürdürdükleri haramzede saltanatının bitişi bu öfkelerinin nedeni. Bugün yapılan saldırı beşinci oldu.

Daha önce Balıklı Meydanında 3 kez saldırmışlar ancak bizim gençlerimizin sakinliği nedeniyle olaylar büyümemişti.

Erzurum’da başlatılan linç girişimleri bugün Gaziantep’te devam etti.

Cumhur İttifakı’nın AKP’nin bu zorbalıklarına , saldırılarına rağmen sabrımızı korumaya devam edeceğimizin tüm Gaziantep kamuoyunun bilmesini isteriz.

Son olarak yaşanan bu olaylarda yaralanan gençlerimize acil şifalar diliyor, tüm Gaziantep kamuoyunu sağduyuya davet ediyoruz.'' ifadelerine yer verildi.