31 Mart yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adayları belli olan Ak Parti’de meclis üyelikleri için kıyasıya yarış var. Özellikle Şahinbey ve Şehitkamil’de meclis üyeliği için adeta başvuru yağdı.

BAŞVURULAR SONA ERDİ AMA…

Ak Parti’de belediye meclis üyeliği için başvurular 31 Ocak tarihinde sora ermişti. Başvurular sona erse de, meclis üyesi yapılmak istenilen isimlerle ilgili süreç devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, il yönetiminden 15’e yakın isim meclis üyeliği için istifa etti. Şehitkamil ilçe yönetiminden de 6 isim meclis üyesi aday adayı olurken, Şahinbey’de de istifanın 5’te kaldığı öğrenildi.

LİSTE İÇİN TOPLANTI

20 Şubat’ta verilecek olan meclis üyesi aday listesi için Şahinbey ve Şehitkamil’de meraklı bir bekleyiş var. Adaylık başvurusunda bulunanlar, referans gösterdikleri kişiler üzerinden listeye girme çabasında. Başvuru yoğunluğu nedeniyle, belediye başkan adayları, il ve ilçe başkanları ile milletvekillerinin önümüzdeki günlerde her ilçe için ayrı ayrı toplantı yapacakları öğrenildi.

ÖZELLİKLE ÖN SIRALAR

AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de, mecliste listeye girebilmek kadar ön sıralarda yer almak için da çekişme var. Listenin ilk 7 veya 8’in de yer alan isimlerin büyükşehir meclis üyesi de olmaları nedeniyle kulisler ön sıralar için yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, büyükşehir meclisine gelecek isimleri kendisinin belirlemek istediği iddia edilirken, bu duruma ilçe belediye başkan adaylarının nasıl tepki vereceği de merak konusu.

2019’DA NE OLMUŞTU?

2019 yerel seçimlerinde AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil’de meclis üyeliklerinin büyük çoğunluğunu kazanmıştı. Şahinbey’de Ak Parti 37 meclis üyesi çıkartırken, Ak Parti listelerinden 3 MHP’li de meclis üyesi seçilmişti. Şehitkamil’de ise Ak Parti 34 meclis üyesi çıkartırken, MHP ise 3 meclis üyesi çıkarmıştı.

“Her ferdin ve ailenin inşası, bu dönemde her zamankinden daha çok önem arz ediyor” “Her ferdin ve ailenin inşası, bu dönemde her zamankinden daha çok önem arz ediyor”

KONTENJANLAR KİMDE?

Belediye meclis üye listeleri için, belediye başkan adaylarının yanı sıra, il ve ilçe başkanları, milletvekilleri ve bazı STK’lara da kontenjan ayırtıldı. Meclis listesi için yapılacak olan toplantıda, her seçim döneminde olduğu gibi, yine ortak noktada buluşabileceği belirtiliyor…

MHP BÜYÜKŞEHİR’İ DE İSTİYOR

Cumhur İttifakı ortağı MHP, Ak Parti’ni aday gösterdiği ilçelerde meclis listesine bir önceki seçimde olduğu gibi yine isim yazacak. Geçen seçimde Şahinbey ve Şehitkamil’de 3’er meclis üyesi seçtiren MHP’nin bu kez, biri Büyükşehir’e gidebilecek olmak üzere, seçilebilecek yerlerde 5’er kontenjan isteyeceği konuşuluyor.

AK PARTİ’DE BAŞVURU YAĞMURU

Öte yandan Meclis üyesi başvurularında AK Parti’ye başvuru yağdı. AK Parti’de Şahinbey Belediye Meclis Üyeliği için 107, Şehitkamil Meclis Üyeliği için ise 108 isim aday adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.