Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi'nde mera olarak bilinen 700 dönümlük arazi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Şehitkamil Belediyesi arasında çekişmelere neden oldu. Her iki belediye de, bu araziyi kendi mülkiyetlerine katmak için çeşitli stratejiler geliştiriyor.

Yılmaz’dan YKS öğrencilerine danışmanlık desteği Yılmaz’dan YKS öğrencilerine danışmanlık desteği

SAM’DA 700 DÖNÜM MERA ARAZİSİ

Şehitkamil İlçesi, Sam Mahallesi'ndeki 700 dönümlük mera arazisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi’nin dikkatini çekti. Büyükşehir Belediyesi öncelikli olmasına karşın, Şehitkamil Belediyesi bu mera arazisini encümene yetki verilmesi önerisiyle beklenmedik bir şekilde meclis gündemine taşıdı.

MECLİSTE SAM TARTIŞMASI

Sam Mahallesi'ndeki mera vasfını koruyan taşınmaz hakkındaki gündem maddesi, mecliste AK Parti ile CHP grupları arasında gerilime yol açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Haz, gündem maddesinin yasalara uygun olmadığını iddia ederek, taşınmazın tapularının detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı. Haz, ‘’Bu maddeyi tartışmamızın nedeni yasal dayanağının olmamasıdır.  Burada yapılan işlem geçmiş dönem Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu tarafından başlatılmış, fakat burası belediyenin malı olmamış. Henüz belediye mülkü olmayan, mera alanı ile ilgili Encümene yetki verilmesinin doğru olmadığı için red kararı veriyoruz. Bir de buradaki arsa tapu değişikliklerinin de incelenmesini istiyoruz. Açığa çıkarılmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

CHP’DEN BÜYÜKŞEHİR İDDİASI

AK Parti Grubu, tahsis gerçekleşene kadar Şehitkamil meclis gündemine getirilmesine itiraz ederken, CHP üyeleri ise, arazinin Büyükşehir Belediyesi tarafından talep edildiğini öne sürüyor. CHP’li meclis üyeleri, “Seçimin kaybedilmesinden sonra 700 dönümlük araziye Büyükşehir Belediyesi göz dikti. Bunun için de Ankara nezdinde girişimlere başladı. Şehitkamil Belediyesi’nin amacı arazinin mera alanından çıkarılmasından sonra gelecek olan parayı halk için harcamaktır” iddiasında bulunuyorlar.

Editör: Ahmet Oğuz Çapan