Gaziantep'te AK Parti ve MHP meclis üyeliği için nefesler tutulurken, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ile MHP Gaziantep  İl Başkanı Mustafa Bozgeyik’in bir araya gelerek listeye son şeklini verdikleri öğrenildi.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde MHP’nin birer Büyükşehir olmak üzere, 6 meclis üyesi talep ettiği öğrenildi. MHP, Karkamış, Araban ve Oğuzeli’nde kendi listesini netleştirdi.

Ancak AK parti ile birlikte olan 6 ilçede son rütuşlar devam ediyor.

MHP’den Büyükşehir Meclise Bomba İsim, Ünlü İş ve Spor Adamı MHP’nin Adayı… MHP’den Büyükşehir Meclise Bomba İsim, Ünlü İş ve Spor Adamı MHP’nin Adayı…

Cumhur İttifakı’nda MHP’ye verilen Oğuzeli’nde 7+2 MHP, 6 AK Parti 15 meclis üyesi bulunuyor. Nizip’te 31 meclis üyesinin 27’si AK Parti, 4’ü MHP, İslahiye ve Nurdağı’nda MHP’nin üçer meclis üyesi olması bekleniyor.

Merkez ilçe Şahinbey ve Şehitkamil’de ise Şahinbey’in ilk sırasını Cuma Kaymakçı, Şehitkamil’de ilk sıranın Gaziantep FK Başkanı ve ünlü iş insanı Memik Yılmaz olduğu öğrenildi. Şehitkamil Listesinde ilk sıralarda olan iş insanı MHP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erat'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle listeden son anda çıktığı öğrenildi.

AK Parti’nin listesinde 6. sıradan sonra fermuar sistemi yapılacağı, 7, 12, 17, 21 ve 24. Sıraların MHP’li isimler yazılacağı iddia edildi.

AK PARTİ LİSTELERİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Ak Parti, Gaziantep’te 6 ilçedeki belediye meclis listelerini hazırladı. Liste bugün ilçe başkanları tarafından ilçe seçim kurullarına Salı gününe kadar teslim edilecek.

Ysk Secim 2012855

Geçtiğimiz hafta oluşturulan taslak listenin ardından, Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güçler, Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile il koordinatörü Hakan Kahtalı’nın katılımıyla liste üzerinde yeniden değerlendirme yapılmıştı.

İYİ başladık KÖTÜ bitirdik! Trabzonspor - Gaziantep FK: 4 - 2 İYİ başladık KÖTÜ bitirdik! Trabzonspor - Gaziantep FK: 4 - 2

Belediye başkan adayları, il ve ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile milletvekilleri, liste üzerinde dün son bir kez daha değerlendirme yaptılar.

Son değerlendirme toplantısında, güvenlik soruşturmasını geçemeyen bazı isimler listeden çıkartılırken, genel merkezin tavsiyesi doğrultusunda listede küçük değişiklikler de yapıldı.

Akparti 7

Taslak listede olmayan teşkilat kökenli bazı isimlerin listeye yeniden yazıldığı öğrenilirken, bu isimlerin kim olduğu açıklanmadı.

Ak Parti Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli ilçeleri meclis listesinde büyük oranda değişime gitti.

Mevcut meclis üyelerinin yüzde 70’i yeni dönem meclis listelerinde kendine yer bulamazken, ciddi bir değişim yaşandığı gözlendi.

AK Parti, aday listelerinin son günü olan 20 Şubat’ı beklemeden listeleri bugün İlçe Seçim Kurullarına teslim edeceği öğrenildi.

Şahinbey ve Şehitkamil'de listelerin ön sıralarına ağırlıklı olarak belediye başkan yardımcıları ve kamuoyunda tanınan isimler yazıldı.

Şahinbey listesinde, ön sıralarda Osman Toprak, Halil Uğur, Cuma Güzel, Mustafa Durmuş, Zehra Ünal, Cuma Kaymakçı ön sıralarda yer alıyor.

Şehitkamil listesinde ise Murat Özgüler, Mehmet Ali Korkmaz, MHP Listesinden Memik Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz ön sıralarda yer alıyor.

Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Feray Yılmaz ve Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Durmuş listenin sıralarınd kendilerine yer buldular.

İl yönetiminden bazı isimlerin de İl Başkanı Murat Çetin tarafından meclis listesine yazıldıkları ifade ediliyor.

Bu isimler arasında Uğur Şahan, Hakan Benzer, Ahmet Doğan’ın oldukları belirtiliyor.

Kaynak:Doğuş/Telgraf