Gaziantep'te berberlik yaparak geçimini sağlayan Yalçın Eyibaş’a ait iş yeri 6 Şubat depreminde enkaz altında kaldı. Bir milyon liralık zararı olduğunu ve depremden bu yana çalışamadığını belirten Eyibaş, ne yapacağını şaşırmış durumda.

Gaziantep’te en fazla can kaybının yaşandığı Emre Apartmanı altında iş yeri olan Yalçın Eyibaş, çaresiz kaldı. ‘Hangi kapıyı çaldıysam sonuç alamadım’ diye sözlerine devam eden Eyibaş, ‘İş yerin enkaz altında kaldı. Bir milyon liralık zararım var. 6 Şubat tarihinden bu yana çalışamıyorum. Valilik, Kaymakamlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gittim. Ama hiçbir sonuç alamadım. Bugüne kadar hiçbir yardım gelmedi. Zararım bir milyon lira. İş yerim yıkıldığı için çalışamıyorum da. İş yerim Emre Apartmanı altında idi. Şu anda çaresizlik içerisindeyim’ dedi.

Yalçın Eyibaş, hiçbir şekilde kimsenin kendisi ile temasa geçmediğini belirten Eyibaş, ‘Konutlara destek verildi. Ama iş yerleri ile ilgili hiçbir gelişme yok. Şu anda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerin sorunumuza el atmasını bekliyoruz. İş yerleri yıkılan esnaf ne olacak? Bizim halimiz ne olacak?’ dedi.