Gaziantep’te yöresel lezzetlere gelen zamlar vatandaşı üzdü. Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen Tarife Komisyonu toplantısında Gaziantep  Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar  Esnaf ve Sanatkârları Odasının yüzde 40’lık talebinin görüşüldü. Toplantıda esnafın talebi olum karşılanırken, Baklava, Katmer ve Beyran gibi yöresel lezzetlere de yüzde 40 oranında zam geldi.

Esnafın Talebi 8,5 TL Mi Olacak?

Zam kararının ardından gözler Pide ekmek fiyatlarına yapılması beklenen zamlara çevrildi. Gaziantep’te ekmek fiyatlarının artan un fiyatları ve Asgari Ücrete bağlı olarak 8,5 TL’ye çıkarılabileceği konuşuluyor.

Pideye Zam Gündemde

Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Pide Ekmek fiyatları ile ilgili vatandaşların merak ettiği o soruyu yanıtladı. Sarı, Gaziantep’te ekmek fiyatlarına zam yapılması ile ilgili konunun Tarife Komisyonunda ele alınmadığını, henüz bir zam talebinde bulunmadıklarını söyledi.

O Tarihi İşaret Etti

Gazete27’ye konuşan Sarı, ‘’Pide ekmek fiyatlarına zam konusunda un fiyatlarına gelecek zammı bekliyoruz. Asgari Ücret zammı 2023 yılının son günlerinde belirlenmişti. Un fiyatlarının belirlenmesi ile zam için çalışmalara başlayacağız. Zam kararının çıkması Ocak ayının son günlerini bulabilir’’ açıklamasında bulundu.