Gaziantep-Osmaniye karayolu üzerinde bulunan Başpınar Viyadüğü’nde meydana gelen zincirleme trafik kazası faciaya dönüştü. Trafikte yaşanan panik anlarında kontrolden çıkan bir tır, bariyerleri parçalayarak viyadükten aşağı savruldu.
Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Nurdağı Başpınar Viyadüğü üzeri Gaziantep istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde 4 kişinin bulunduğu İslam Görgülü (23) idaresindeki 33 BBP 313 plakalı sebze yüklü tır, önünde seyir halinde olan Ahmet Ç. kontrolündeki 46 LD 335 plakalı otomobile arkadan çarptı.
Kaza sonrası kontrolden çıkarak savrulan tır, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki viyadükten aşağı uçarak ters döndü. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı
Olay yerine gelen ekiplerin kontrollerinde viyadükten aşağı uçan tırda bulunan sürücü İslam Görgülü ile Abdurrahman Bölüş (64) ve Mevlüt Görgülü’nün (37) hayatını kaybettiği, Gurbet B.’nin (60) ise ağır yaralandığı, otomobildeki 2 kişinin ise hafif yaralandığı belirlendi.
Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahale sonrası çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğu belirtildi. Kazada hayatını kaybeden ve Mersin’den Şanlıurfa Siverek’e gittikleri öğrenilen 3 kişinin cenazesi ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Facianın Eşiğinden Dönülmek İstenirken Kaza Kaçınılmaz Oldu
İddiaya göre seyir halindeki Tofaş Şahin marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aniden şerit değiştirdi. Arkadan gelen tır sürücüsü ise olası bir çarpışmayı önlemek için manevra yaptı. Ancak yapılan hamle felaketi engelleyemedi.
Kontrolden çıkan ağır tonajlı araç önce viyadük bariyerlerine çarptı, ardından bariyerleri aşarak metrelerce yükseklikten aşağı düştü. Büyük bir gürültüyle yere çakılan tırın yan yattığı öğrenildi.
Kazaya karışan araçlarda bulunan vatandaşların yardım çığlıkları çevrede büyük paniğe neden oldu.
Bölgeye Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve UMKE ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, itfaiye ekipleri ise araç içerisinde sıkışan vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba harcadı.
Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken, trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Hayatını kaybeden vatandaşların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Trafik akışının kontrollü sağlandığı otoyoldaki kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.




