Oğuzeli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 8 Ekim Cumartesi günü "Nar Hasadı" ile başlayacak olan festival, 9 Ekim Pazar günü sabah 8.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Aba Güreşleri Türkiye Şampiyonası ile devam ederek, akşam 19.30'da da sanatçı Elif Buse Doğan ve Ahmet Şafak konseri ile son bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 8-9 Ekim tarihinde yapılacak festival için Gaziantep halkına çağrıda bulunarak herkesi festivale davet etti.

Amaçlarının ilçenin kültür, sanat ve yöresel ürünlerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Geleneksel olarak her yıl yaptığımız festivalimizi bu sene devam ettirme kararı aldık. Biz Oğuzeli'nin geçim kaynağı olan coğrafi işaretli nar ve kurutmalığın festivalini yapıyoruz. Festivalimiz nar hasadı ile başlayacak. 9 Ekim Pazar günü ise Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası, güreş severler ile buluşacak. Akşam saat 19.30'da Elif Buse Doğan ve Ahmet Şafak konserleri ile finali yapacağız. Burada en iyi nar ve kurutmalık yetiştiricilerimiz seçilecek. Dereceye girenler ödüllendirilecek. Bütün hemşerilerimizi bu festivalimize davet ediyoruz."