Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri haline gelen etiket zorunluluğuna birçok firmanın uymadığı gözlendi. Özellikle yeme içme sektöründe fahiş fiyatlar nedeniyle esnafın ‘Müşteri gelmez’ diye etiket asmadıkları belirtildi. Restoran, kebapçı ve bazı baklavacıların fiyatları çok fazla uçurduklarını iyi bildikleri ve müşterilerin gelmeyeceği düşüncesiyle yasal zorunluluğa uymadıkları dile getirildi.

MHP'den Değerlendirme Toplantısı: MHP İl Başkanlarından seçim değerlendirme raporu... MHP'den Değerlendirme Toplantısı: MHP İl Başkanlarından seçim değerlendirme raporu...

PARAYI ÖDEMEK ZORUNDA KALIYOR

Fahiş fiyatları ile Türkiye gündemine dahi oturan Gaziantep’te esnafın pahalılık oyunu yaptığı ve gelen müşterilere hesabı yemek sonrası verdikleri belirtildi. Hesap ödemeye giden vatandaşların yüksek fiyatları görünce şok olduğu ve o parayı ödemek zorunda bırakıldığı ifade edildi. Bir suyu dahi 50 TL’ye veren yerler olduğu belirtilirken, bu oyuna son verilmesi istendi.

DENETLENİP CEZALARI KESİLMELİ

Vatandaşlar ise etiket asmayan firmaların cezalandırılmasını ve denetimlerin artırılmasını istediler. ‘Bu paraya olduğunu bilsek girmezdik’ diyen vatandaşlar, ‘Kapıdan ne kadar diye sorduğumuzda fiyatlar uygun deniliyor. Ama bir hesap geliyor dudak uçuklatan cinsten. Tepki de göstersen nafile. Bizim ücretlerimiz böyle. Her yerde bu fiyata. Biz belirlemiyoruz’ gibi sözler söyleniyor. Olan vatandaşa oluyor’ şeklinde konuştular.