AK Parti’de İlçe Belediye Başkan Adaylarının tanıtımında yaşananlar MHP ile krizi gün yüzüne çıkardı. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül’ün katıldığı toplantıda, Araban Belediye Başkan Adayının tanıtımı esnasında kriz meydana geldi.

İLÇE BAŞKANI ANONS EDİLMESİNE RAĞMEN

Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve Nurdağı ilçe Başkanı Mehmet Bali ile Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın katılmadığı aday tanıtım toplantısında, Araban olayı patlak verdi.

Cumhur İttifakı’nda Araban Çatlağı, AK Parti Aday Tanıtımında su yüzüne çıktı. Sahneye MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Özdemir çağrıldığında, salonda olmasına rağmen AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in sahneye çıkmaması krize neden oldu.

ALA VE GÜL DURUMA EL KOYDU

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, yaşanan krize el koydu. Gül’ün, İl Başkanı Murat Çetin’den yaşanan krizle ilgili detaylı rapor istediği ve sorunun bir an önce giderilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın ise, sahneye çıkmayan Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in görevden alınması yönünde talimat verdiği öne sürüldü.

MHP YAŞANAN KRİZİ RAPOR EDECEK

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Tanıtımında yaşanan Araban çatlağını MHP Genel Merkezi’ne rapor edeceği öğrenildi. MHP Milletvekili Sermet Atay, konuyla AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban kriziyle ilgili görüşmeler yaptı. MHP, sahneye çıkmayan AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in görevden alınmasını bekliyor. MHP İl Başkanlığı, benzer olayın MHP tarafından yaşanması halinde 5 dakika için o ilçe başkanının görevden alınacağını ifade ederek, AK Parti’den de İttifakın selameti için benzer tavrı göstermeleri gerektiğini belirttiler.

HASAN DOĞRU’YU MU DESTEKLİYOR?

MHP Yetkilileri, Araban AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in, şuan Yeniden Refah Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Hasan Doğru ile birlikte çalıştığını öne sürerek, ‘’Araban ilçesinde MHP Adayı çıkarılmasına karar verilince AK Partili Belediye Başkanı Hasan Doğru, Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu.  Mevcut AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney de Hasan Doğru ile birlikte görev yaptı’’ yorumunda bulundular. 

MHP Teşkilatı, Araban’da AK Parti İlçe Teşkilatından gerekli desteği göremediklerini ifade ederek, tüm bu yaşananları Genel Merkez’e rapor edecekleri belirttiler.

MHP Genel Merkezi de Araban Raporu’nu AK Parti Genel Merkezi’ne ileterek, İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in görevden alınmasını talep edecekleri öne sürüldü.

KARKAMIŞ’TA DA BENZER KRİZ VAR

Cumhur İttifakı’nda Araban krizi dışında Karkamış'ta da kriz yaşanıyor. MHP’nin iddiasına göre; AK Parti Karkamış İlçe Başkanlığı’nın MHP Adayının seçim çalışmalarına katılmadığı öne sürüldü. AK Partili iki önemli ismin de İYİ Parti Karkamış Belediye Başkan Adaylığı için nabız yokladığı ifade ediliyor. Yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için MHP ve AK Parti Teşkilatları arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

KAYNAK : GAZİANTEPDOĞUŞ