Gaziantep Şehir Hastanesi’nde eksikler bitmiyor. Kanser hastalığının tanısı ve evresi için PET/CT çektirmek üzere hastaneye giden kanser hastaları, büyük şok yaşadı. Sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen hastalara önce ilaç yok denildi, sonrasında ise cihaz bozuldu. Ekim ayında hizmete alınan Şehir Hastanesi’nde yaşanalar, ‘’Kanser Hastalarına reva mı?’’ sorusunu gündeme taşıdı.

CHP’Lİ MERİÇ’TEN KONTROLSÜZ GÖÇE KARŞI GÖÇ BAKANLIĞI KANUN TEKLİFİ CHP’Lİ MERİÇ’TEN KONTROLSÜZ GÖÇE KARŞI GÖÇ BAKANLIĞI KANUN TEKLİFİ

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte Onkoloji başta olmak üzere birçok hastane şehir hastanesi kampüsüne taşındı. Kanser hastaları şehir hastanesi bünyesinde tedavilerine başlarken hastanedeki aksaklıklar, acil işlem yapılması gereken kanser hastalarının zamanını çalıyor. Kanser teşhisi konan ve biyopsi sonuçları çıkan kanser hastalarına, tanı ve evrelerinin belirlenmesi adına PET/CT çekilmesi için yaklaşık 1 ay sonraya randevu verildi. Zamanla yarışan kanser hastaları bu süreyi bekleyerek gittikleri Gaziantep Şehir Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi’nde ise şok üstüne şok yaşadı. 

CİHAZ BOZULDU 

Hastalara önce PET/CT çekiminde kullanılan ilacın olmadığı söylendi, ardından cihazın bozuk olduğu belirtildi. Kanser hastaları merkez önünde gün boyunca cihazın tamir edilmesini bekledi. PET/CT çekimi için hastaneye aç giden hastalar, cihazların eski olmasına ve sürekli bozulmasına isyan etti. Tamir edilemeyen cihaz nedeniyle kanser hastalarına ileri bir tarih için randevu verildi.