Bu iddiaların doğruluğu sosyal medyada tartışılırken, 2019 ve 2021 yılları baz alınan tarihlerde Gaziantep’in kayıp çocuk sayısında önde olduğu gündeme getirilmişti.

Peki bu iddia ne kadar doğru?

Acaba Gaziantep gerçekten kayıp çocuk sayısında Türkiye liderimi?

Eğer doğruysa kayıp başvuruları neden sosyal medya ve diğer yayın organlarına yansımadı? Bu soruların cevabı yapılan uzun araştırmalar ve arşiv taramaları ile ortaya çıkacaktır.

Ancak, iddianın doğru çıkması Gaziantep’in çocuklarına sahip çıkmadığı anlamına gelmiyor. Çünkü sınır kenti olan Gaziantep, her gün binlerce yerli ve yabancının geçiş güzergahı olduğu gibi aynı zamanda genç nüfusunda en tüksek sayıda olduğu il olarak gözüküyor.

İstatistik rakamlarına bakarak Gaziantep’teki kayıp çocuk sayısını değerlendiren sosyal medyadaki bazı hesaplar, kayıp çocuk olayını şu an dünyanın gündeminde olan bir olaya bağlama çabası içindeler. Yabancı işletmelerin Gaziantep’teki iş yerlerine dikkat çeken bazı hesap sahipleri, üretim, istihdam ve tarihi ile anılan Gaziantep’in kayıp çocuk sayısı ile gündeme gelmesinde etkin rol oynadılar.