Gaziantep’te kiraz hasadı başlıyor ancak iklim değişikliği dolaysıyla kiraz rekoltesinde ciddi kayıp bekleniyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GAZİANTEP’İN KİRAZ REKOLTESİNİ VURDU

Küresel iklim değişiklikleri tarım ürünlerinin rekoltesini etkilemeye devam ediyor.  Gaziantep’te yetişen "Napolyon" cinsi kirazını bu yıl iklim değişikliği vurdu.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Gaziantep'te son yıllarda Antep fıstığı ve zeytinin ardından kentte önemli gelir kaynağı olan kiraz, bu sezon düşük rekoltesiyle üreticileri hayal kırıklığına uğratacak.

Gaziantep’te “Napolyon” cinsi kirazın hasadı önümüzdeki hafta başlanması bekleniyor ancak İklim değişikliği nedeniyle kiraz rekoltesinde ciddi kayıp bekleniyor.

Gaziantep’te Napolyon Cinsi Kiraza İklim Değişikliği Darbesi! (2)

GAZİANTEP’TE KİRAZ HASADI ‘BURUK’ BAŞLIYOR

Dünyanın önemli mutfakları arasında yer alan ve bu zenginliği UNESCO tarafından da tescillenen Gaziantep'te yetiştirilen "Napolyon" cinsi kirazın hasadına kısa bir süre kaldı.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Gaziantep'te kiraz hasadı “buruk” başlıyor. Önümüzdeki hafta hasadına başlanacak kirazda üretici umduğunu bulamayacak.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE KİRAZ REKOLTESİNDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Büyük umutlarla hasat zamanı bekleyen kiraz üreticileri, yaşanan iklim değişikliği nedeniyle bu yıl "Napolyon" cinsi kiraz rekoltesinde büyük kayıp olduğunu belirttiler.